Реклама / Ads
12| 4888 |16.04.2015 ПОЛИТИКА

Кънев: София харчи твърде много за твърде малко

.
Радан Кънев, председател на ДСБ Източник: Булфото
Местни избори има на всеки 4 години и освен това са събитие, на което хората отиват и гласуват за най-добрия кмет, много често без да знаят от коя партия е. Опитите да се партизира изборът на кмет, са трагични. Ако някой тръгне да си мери партийната сила на местни избори, ще се заблуди много тежко.
 
Това коментира лидерът на ДСБ и съпредседател на РБ Радан Кънев пред БНТ. Според него "единствената партия, която може да си мери силата на местни избори е ДПС, защото разчита на две групи избиратели - едната етнически, а другата финансово определена".

По думите му реформаторите работят активно по подготовката на кандидатите си за местните избори, но няма да са готови с кандидати за кметове във всички 265 общини. „В над 50 общини ще имаме най-добрия кандидат и ще се надявам да спечели”, заяви Кънев.

Той не разкри кой ще бъде кандидатът за кмет на столицата, предложен от Реформаторския блок. "Приоритетите на София са много ясни, но въпросът е кой най-добре може да защити големите пари на софиянци. София е третият бюджет в държавата, харчат се огромни пари. Но бих обърнал внимание на избирателите на степента на ефективност на харчене на тези пари", каза той.

Не мога да съм доволен от управлението - призна Кънев. - София харчи твърде много за твърде малко, макар и това малко да е видимо и пиар стратегиите на общината да са отлични. Според мен обаче тези пари, които харчи София, трябва да дават по-голям резултат.

Във връзка с издирването и ареста на съдия Румян Ченалова, Кънев коментира, че тя не е единствената гнила ябълка. Ареста й той определя като положителен знак за случващото се в съдебната система, като подчерта, че е много важно дали това ще бъде изолиран случай или ще има последователност на действията.

Кънев коментира и законопроекта на ГЕРБ, който предвиждаше разширяване на правомощията на главния прокурор, но беше оттеглен. Реформаторът смята, че той е щял да замърси съдебната система.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5864 |09.04.2015 Р. Кънев: ДПС стреля срещу най-силния министър в кабинета . 22| 5697 |30.03.2015 Кънев: Прокуратурата да провери Пеевски за фалита на КТБ . 21| 5120 |29.03.2015 Нинова не пожела да е кандидат за кмет на София . 32| 8343 |25.03.2015 Т. Дончева: Борисов похарчи лесно Веселин Вучков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads