Реклама / Ads
8| 6150 |04.02.2015 ПОЛИТИКА

Кънев: Няма да се откажем от патриотите заради изнудвачите ДПС

.
Радан Кънев
Не мислех, че президентът толкова бързо ще подпише за Лозан Панов като съдия №1. Говоря за начина, по който се стигна до това решение. Държавният глава също коментира в тази насока. Това каза в "Лице в лице" Радан Кънев, съпреседател на РБ и лидер на ДСБ. Няма да се откажем от мнозинството и патриотите заради изнудвачите от ДПС, каза още той.
 
Ако някой си мисли, че може да надува мускули е много жалко. Подобни форми са много смешни, това бе коментарът на Кънев за действията на ВСС. Задължително е да се преструктурира, а после да има ВСС, на който да се има доверие. Рибата се вмирисва от главата. Проблемите в правосъдието са тежки, не са технически. Държава, в която има високи нива на корупция в правосъдието, не може да бъде управлявана добре. Тук битката за промяна тепърва започва, каза още той, опирайки се на доклада от Европа. Докладът казва на чуждите инвеститори да не идват у нас, да не инвестират тук, посочи той.

Представителите на изпълнителната власт не могат да се конфронтират пряко със съдебната власт. Това ще дестабилизира държавата. В Народното събрание даже Пеевски се обяви за реформа в съдебната система и против статуквото.Битката трябва да е публична. И всеки който смята, че сега моделът на съдебната система е добър, да излезе и го каже в парламента и после отиде при избирателите си, заяви Кънев.

Сериозни ппромени могат да станат и с обикновено мнозинство в парламента. Но е добре да стигнем и до конституционно мнозинство по някои въпроси, обясни той.

Ще предложим да се създаде парламентарна анкетна комисия, която да разследва държавните органи по случая с КТБ.Много институции хора държат отговори на народните представители.

Моделът не може да бъде разрушен за седмици, след като е граден с години, това бе отговорът му на въпроса дали е разрушено задкулисието.Политическият натиск над съда си върви непрекъснато. За да се преборим трябва да има независим съд. И една комисия по антикорупция , която да вкара някой в затвора.Докато го има това, ще го има и модела #КОЙ, каза още той.

Няма да се откажем от мнозинството в парламента заради изнудвачите ДПС, категоричен бе Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7595 |19.01.2015 Радан Кънев: Ужаси ме безпардонната наглост на представителите на ВСС, в която и БСП се включи . 12| 5938 |14.01.2015 Борисов за БДЖ: Няма да оставим без транспорт хората /обновена/ . 18| 5549 |06.01.2015 Кънев: ДПС се изнервят, че има правителство, което не зависи от тях . 35| 6289 |30.12.2014 Джамбазки: Нямаме държава заради Местан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads