Реклама / Ads
97| 7769 |07.06.2011 ПОЛИТИКА

Ив. Костов: Някои министри подкрепяме, има слаб вицепремиер

.
Ив. Костов
В кампанията се включи и Б. Борисов с персонални атаки срещу ДСБ; целта на Софиянски е да отклони десни гласове; той остави София зарита в боклук. Който има интерес, той купува социолози; доверието се разчита като гласове за избори, това са пи ар-ски хватки
 

Кунева не е кандидат, който може да привлича внимание, ако остане независима; ако я подкрепят БСП и ДПС, значи е на Тройната коалиция, съобщи по БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Президентските избори ще бъдат преди всичко премерване на силите между политическите формации. Веднъж българите забравиха за партии и гласуваха за Б. Борисов и преди това за С. Сакскобургготски. Появяват се лидери без политическа подготовка, радват хората за кратко и след това ги разочароват, каза той.

Костов отново напомни за предварителните избори в рамките на Синята коалиция през тази седмица и призова всички да гласуват, защото това бил моделът, по който и преди 15 години бил определен кандидатът на десницата. Масовият вот означава честни избори. Имало страхове, че и малък вот можело да бъде манипулиран, затова хората трябвало да изразят подкрепа. Има все пак една етичност и граници, които партиите не са прекрачвали, изрази надежда Костов за това, че изборите няма да бъдат манипулирани. Прави се летящ старт в същинската кампания, посочи добрата страна на нещата той.

В кампанията се включи и Б. Борисов с персонални атаки срещу ДСБ, каза Костов и прибави, че ще ги пропусне. Пактът няма да мине в този си вид, отсече той и посочи онази част, в която 2/3 от депутатите трябва да определят данъците. Това не е приложено никъде в Европа, осведоми той. Никоя политическа формация няма да позволи на Борисов да формира конституционно мнозинство.

Не мога да кажа колко гласа носи Софиянски със себе си, но той остави София по средата на мандата си, зарината с боклук. Явно има и някакви други цели, допусна Костов. Би могло целта му да е отклоняване на част от гласовете за нашите избиратели. В определени ситуации десният вот не може да бъде насочван, отклони Костов въпроса за избор Кунева или Борисов. Прекалено голямо внимание обръщате на Кунева, каза Костов. Който има интерес, той купува социолози; доверието се разчита като гласове за избори, това са пи ар-ски хватки, продължи той.

Истинският отговор на ГЕРБ трябваше да е война срещу монополистите, а не кърпежи с пенсии и заплати. Това никога не е работело в страната, едва ли ще има ефект, но винаги се прави.

Има министри в правителството, които заслужават подкрепа; затова идеите да се иска вот на недоверие за цялостна политика няма да се приемат  от Синята коалиция. Но има вицепремиер, който е провалил се човек, няма спечелени дела срещу босовете на организираната престъпност, този човек е най-слабото звено на кабинета, категоричен беше Костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 123| 7821 |27.05.2011 Костов: Русия притиска ГЕРБ чрез действията на “Атака” . 48| 7132 |18.05.2011 Костов: НОИ зависи от волята на Борисов . 56| 6667 |12.05.2011 Забавно е как някои се страхуват дали ще се кандидатирам за президент . 153| 9443 |12.05.2011 Ив. Костов: Тежко му се пише на Борисов - или отива на избори, или ги губи!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads