Реклама / Ads
15| 33339 |18.10.2018 ПОЛИТИКА

Лъсна целта на срещата между Ахмед Доган и посланика на САЩ

.
По-малко от месец беше нужно за това. Истината изплува от вчерашна публикация на американската агенция Блумбърг (Bloomberg), която разказва и показва, как администрацията на президента Доналд Тръмп готви кацата с мед за изхвърлените от пазара електроцентрали на въглища и уран, т.е. ТЕЦ-ове и АЕЦ-ове.
 

Нека да припомним първо, че точно ДВА ДНИ след оповестяването на Ахмед Доган като собственик на ТЕЦ "Варна" и прилапването му на студения резерв той се срещна на тайна завера с посланика на САЩ у нас Ерик Рубин. От долното видео можете да си припомните, как тези две събития бяха изкоментирани от мъжката секретарка на Доган в една телевизия.

 

А ето я и благата вест от Блумбърг:

 

Президентската администрация обмисля прилагането на закон приет преди 68 години, за да принуди електроенергийните оператори да изкупуват задължително продукцията на закъсалите и заплашени от фалит въглищни и ядрени централи. По същият начин и ТЕЦ "Варна" беше изпратена в историята, но у нас не е нужен формален закон, за да я възкресят. Но това не е всичко! Ето как завършва съобщението на Блумбърг:

 

"According to an administration draft memo obtained by Bloomberg News, the government also could establish a strategic reserve of critical power generators that could be revved up in case of an emergency. “Too many of these fuel-secure plants have retired prematurely and many more have recently announced retirement,” only to be replaced by less-secure, less-resilient natural gas and renewable power sources, the memo said."

 

Което ще рече:

 

"Според съобщение на администрацията, получено от Bloomberg News, правителството може да създаде и стратегически резерв от критични генератори на електроенергия, които могат да бъдат възстановени в случай на извънредна ситуация. "Твърде много от тези защитени с гориво инсталации са се оттеглили преждевременно и много други са обявили наскоро пенсиониране", само за да бъдат заменени от по-малко сигурен, по-малко устойчив природен газ и възобновяеми енергийни източници."

 

Стоплихте ли? Дали един РЕЗЕРВ ще се нарича СТУДЕН, както това се прави у нас, или СТРАТЕГИЧЕСКИ, отвъд океана, няма абсолютно никакво значение. Важното е да е РЕЗЕРВ, да не прави нищо, но да лапа тлъсти пачки. Защото със същите пачки въглищната и ядрената мафии на САЩ павираха пътя на Доналд Тръмп към Овалния кабинет. И законите на икономиката и пазара тук нямат място! Не е важно че пазарът и природата НЕ ГИ ИСКАТ. Важна е волята на шепа престъпници.

 

Та ето какви неща са си хортували Доган и Рубин.

 

Георги Котев

Блог

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 16894 |25.09.2018 Андрей Райчев: Чарът на Борисов не сработи на срещата с Тръмп . 5| 12048 |02.06.2018 Срещата Путин-Борисов беше изнервяща, въпреки прегръдката, твърди психологът Р. Йорданов . 3| 8241 |02.06.2018 На срещата Путин-Борисов нямаше конкретност, смята социологът Първан Симеонов . 13| 10247 |23.05.2018 Затопляме ли отношенията с Русия след срещата на Радев с Путин?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads