Реклама / Ads
7| 5620 |30.07.2015 ПОЛИТИКА

Мая Манолова: И от ГЕРБ ме подкрепиха

.
Известна съм с това, че не се съобразявам с конюнктурата . Казвам мнението си ясно, високо и разбираемо, независимо каква цена ще платя за това. Отношенията между ГЕРБ и РБ изглеждат работни. Никога отношение в коалиция не протичат гладко. Това каза новият омбудсман Мая Манолова по БНТ.
 

Не съм правила сметки кой е гласувал. Изборът  не е на всяка цена. С тези 129 гласа съм получила разноцветна подкрепа  и в повече от групите гласуваха според собствените си разбирания. Със сигурност са ме подкрепили от БДЦ  и от РБ . Имах изслушвания във всички групи. Колегите в парламента  ме познават и са оценили способността ми да отстоявам важни каузи за гражданите.

 

Цветан Цветанов знае по-добре как е гласувала неговата парламентарна група. Уважавам  гласа на Цветанов, защото макар да е срещу мен е израз  на суверенното му право. Не изключвам възможността малко депутати  от ГЕРБ  да са ме подкрепили. Каквото и да ти каже всеки, в тъмната стаичка е сам. Партийният контрол е по-труден. Аз прецених, че ако гласувам , ще имам предимство пред Константин Пенчев и макар нещата да изглеждаха на кантар, реших, че няма да е честно да имам предимство с един глас. Така, че не съм участвала в избора.

 

Уважавам правото на протест. Ще бъда институция за това право на гражданите да протестират. Нямам какво повече да кажа на тези, които протестират срещу мен. Ще бъда добър омбудсман , защитник на българските граждани. Нямам илюзия, че се харесвам на всички, но ще работя за всички.

 

Социалното страдание е крещящо в България. Повече от всеки  път имат нужда от сърцата и ефективна защита. Много често институциите обиждат хората и се оказват чужденци в собствената си държава. И е такава при всяко управление. Администрацията се самозабравя. Всяко умно управление има нужда от активен борец срещу безобразията на администрацията. А че мога да бъда високоговорител на общественото мнение  съм го доказалала.

 

От партийни позиции трудно се защитават всички български граждани. Лежи подозрението, че говори само за собствените си избиратели. Няма стерилни хора. Настоящият омбусман   беше неутрален, доказа, че може да бъде равно отдалечен . Ролата ми няма да е опозиция. Тук трябва да бъдат защитавани  гражданите и да се атакува администрацията . Той трябва да работи  с правителството и парламентарното мнозинство. Мога да участвам във вземането на важни решения-социални  помощи, цени  на лекарства и т. н. Има право на косвена законодателна инициатива през председателя на парламента или през МС . За да бъда ефективна, трябва да бъда добре с тях. Няма да надхвърля  правомощията си и ще бъда добре и с опозицията. Ако хората имат истински закрилник, това ще бъде добре и за това управление.

 

Бих се намесила  в случай в Синеморец, когато се нарушават правата на най-уязвимите български граждани. Винаги съм подкрепяла възможността на хората да участват в референдум.  Дойдох пеша, срещнаха ме много хора и ми стиснаха ръката-охрана, оператори, технически персонал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5998 |29.07.2015 ДПС и ГЕРБ си ходят вече официално - избраха подуправители на БНБ . 0| 4811 |22.07.2015 Задимя кафе между ГЕРБ и ДПС и за съдебната реформа . 0| 6461 |21.07.2015 Манолова: Партийната дреха ми е тясна да защитавам всички граждани . 0| 5924 |07.07.2015 ГЕРБ избрали Искров за втори мандат заради другите партии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads