Реклама / Ads
44| 10710 |09.04.2011 ПОЛИТИКА

Н. Младенов: В края на годината – без ченгета дипломати

.
Николай Младенов
Ще се намерят хора, с които да заменим дипломатите ченгета. Не беше дипломатичен моя изказ за шефа на НЕК, но аз стоя зад него.
 

Няма да се кандидатирам за президент , не съм навършил годините за това,каза министърът на външните работи Н. Младенов в студиото на „Факторът Кошлуков” по ТВ7.

Министърът коментира ситуацията в Северна Африка. Той посочи, че сме имали добри отношения с тези държави дълги години, сега погледът на българската страна се насочи предимно към Европа. Борисов сега е активен в развиването на отношенията ни с тези страни, каза той.

Ние не сме във война с Либия, има резолюция на Съвета на сигурност на ООН – трябва да се изпълнят тези решения. България участва в операцията, която се командва от НАТО, участваме с кораба Дръзки, това е операция по осъществяване на ембарго, за да не се допуска трафик на оръжие, поясни мисията ни министърът.

Защитаваме нашите позиции в тази страна като участваме в операцията, арабските страни бяха тези, които настояха да дсе защитят цивилните граждани, поясни Младенов. Операцията мина под егидата на НАТО, ние не сме тези, които ще кажат кое ще е следващото рлавителство на Либия, допълни той.

Младенов отговори на зрителски въпрос, като обясни изказването си за шефа на НЕК. Според него отговорността се носи на правителствено ниво, не беше дипломатичен моя изказ, но аз стоя зад него. Боклукък е навсякъде около нас, ние трябва да го изчистим, призова министърът. Понякога не се държим като държава! Какво ни обединява, попита Младенов.

Ще се намерят хора, с които да заменим дипломатите ченгета. Никога няма да приема тезата, че България е влязла в НАТО и ЕС, благодарение на тях. България влезе в ЕС благодарение на усилията на хиляди хора. До края на годината това ще се случи, тези хора ще си отидат, имаме и сили, и подготвени хора за това, обясни Младенов.

Тази седмица дисциплинарната комисия ще реши съдбата на българския консул беглец, който напусна Япония самоволно. Вътрешният министър обеща сурово наказание и той да бъде уволнен.

Шенген има няколко много важни измерения – докладите за техническата ни готовност са окончателно положителни. Но в момента има политически дебат за това. България се отпусна след влизането в ЕС, обобщи гостът. Той обясни, че е важно да сме в Шенген, защото предстои да няма граници при нашето придвижване в Европа.

Министърът обясни, че американското законодателство е ясно, и България не може да влияе върху промяната на визовия режим със САЩ. Имаме шансове да променим нещата, когато влезем в Шенген, прогнозира той.

Хр. Стоичков ще бъде номиниран за почетен консул на България в Барселона, отговори на зрителски въпрос Младенов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 6585 |26.02.2011 Н. Младенов: Не можем да учим арабите на демокрация . 4| 4977 |10.04.2010 Парламентът отвръща на ветото до края на месеца . 1| 5840 |28.09.2009 Началото на края . 3| 5437 |24.07.2008 Краят на кадифения евроезик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads