Реклама / Ads
20| 6224 |31.12.2009 ПОЛИТИКА

Набедиха ни, че набеждаваме Фидосова за ремонт на НС

.
Народно събрания Източник: Вяра Йовева
Семейна фирма на шефката на правната комисия Искра Фидосова (ГЕРБ) сменя дограмата на парламента, съобщи вчера сайтът “Фрогнюз”. Неназовани от изданието депутати от БСП и РЗС потвърдили, че на служители на фирма “Моском-Ко” били издадени пропуски за двете сгради на Народното събрание.
 

Този текст публикува столичен всекидневник в днешния си брой. И продължава: Връзката на Фидосова с “Моском-Ко” пък била чрез дъщерната фирма “Моском Монтана”, в която съпругът на депутатката имал дял.
Проверка на изданието обаче установила други факти и т.н. и т.н.

Нямаше да се връщаме към темата, ако не бе лекотата, с която се използва терминът „набеждаване”. Ние, видите ли, сме набедили подло г-жа Фидосова. Което е далеч от истината, а тя е, че просто сме съобщили това, което сме научили. При това не от „неназован”, а от прилежно назован и съвсем конкретен източник. За да не вгорчаваме новогодишния празник на уважаваната от нас шефка на правната комисия в НС, ние свалихме материала вечерта на 30 декември 2009 г. Решението ни бе продиктувано от това, че нямаме мнението на засегнатата страна. Преди това обаче през целия ден се опитвахме да се свържем с г-жа Фидосова, както си му е редът, но телефонът й даваше свободно и никой не ни отговори. Това е лесно проверуемо, тъй като в паметта на всеки телефон се записват изходящите, неприетите и входящите повиквания. Дори когато собственикът на телефона е в чужбина за празниците, да речем...

Няма да навлизам в дебрите на казуса с ремонта на парламента, участието на еди коя си фирма и как това е станало. Все неща, които също могат да бъдат проверени. В случая става дума за друго. Ние не „набеждаваме”, а съобщаваме и сме го направили по правилата, като сме потърсили за коментар съответната страна, преди да публикуваме материала, а не злонамерено. Има разлика. Вкарването ни в подобен филм би могло да се изтълкува по различни начини. Няма да ги коментирам, защото е Нова година.

Огнян Стефанов
Главен редактор на Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6303 |29.12.2009 Българската Коледа като благотворително ТКЗС . 13| 12010 |25.12.2009 Политически лафове и гафове 2009 . 12| 6392 |23.12.2009 Политици подло агитират срещу МВР и прокуратурата . 42| 9616 |23.12.2009 Нашенски евродепутатки подливат вода на Р. Желева?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads