Реклама / Ads
113| 9280 |10.06.2012 ПОЛИТИКА

НДСВ-ейци: България не използва достатъчно ресурса на Симеон

.
НДСВ в началото
Да се смени името на НДСВ, вече партията да се казва Център, настоява М. Спасов. България щяла да има много по-добър образ, ако Симеон Сакскобургготски бил станал президент, смята новият лидер на софийската оранизация на НДСВ О. Герджиков.
 

Симеон Сакскобургготски е създателят на нашата партия и когато бях евродепутат се убедих какво уважение изпитват хората, като чуеха, че съм от партията му, обяви по ТВ 7 лидерът на НДСВ Христина Христова в коментар за бъдещето на жълтата партия, година преди следващите парламентарни избори. Тя обаче добави, че никой не е станал пророк в собственото си село. Никой друг лидер не можа да сложи в CV-то си, че по време на неговото правителство страната е присъединена към ЕС и НАТО.

Това, което беше през 2001 г., никога няма да се повтори, каза проф. Огнян Герджиков. Това било изключително добро за България, но сега ореолът на Симеон във вътрешнополитически план го нямало. По света обаче той бил изключително признат и България не успяла да използва изключителния му ресурс. България щеше да има много по-добър образ, ако той беше станал президент, каза Герджиков, който оглави софийската организация на НДСВ. Това било дълг за него. Ние приемаме непрекъснато нови членове, 1550 били те през последните 2,5 години.

Гордея се и не се срамувам, че съм участвал в управлението по времето на Симеон, съобщи Минчо Спасов, който щял да се кандидатира за лидер на НДСВ. Той посочи, че нивата на корупция, по данни на Центъра за изследване на демокрацията, спаднали от 1 преди на 0,3 при Симеон. При Станишев нивата се покачвали на 0,7, а сега надхвърляли 1,3 пункта. Имотите са върнати през 2000 година, напомни той.

Като ужасна легенда определи Христова онова, което се говорело за външния дълг. Всъщност М. Велчев стабилизирал нещата, смята тя. Според Герджиков в тази специална материя трябва да говорят специалистите, които считали, че това е полезно за България. Сега се хвалим само с ниския външен дълг, т.е. по плодовете ще ги познаете, добави Спасов.

Бойко тръгна от нашите редици, но физкултурници сега дават правни съвети, а калинки управляват земеделието, каза Спасов.

Коалиция с Иван Костов е мисия невъзможна, каза О. Герджиков, но НДСВ имали висока коалиционна култура. Всеки който споделя нашите ценности от център надясно бил добре дошъл, но не било реалистично това да е М. Кунева. Тя избра лесният път, каза Спасов. НДСВ не е фетиш, а инструмент, който показа, че за 8 г. българите живяха най-добре, добави той. Спасов нямало да се кандидатира за лидер, но му предстоял тежък диспут с Хр. Христова. Той настоявал да се смени името на НДСВ и партията да се казва Център.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 9383 |13.05.2012 Кунeва откраднала “България на гражданите” . 168| 10200 |18.04.2012 М.Кунева: В България се прави политика с пергел и транспортир . 130| 10512 |25.03.2012 Р. Инджова: България е обречена на извращенията на посткомунизма . 22| 9027 |12.03.2012 Политическият канибализъм преуспява в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads