Реклама / Ads
5| 6109 |11.11.2018 ПОЛИТИКА

Нинова: Отново внасяме подписката в АПИ не с 4, а със 79 подписа

.
Корнелия Нинова
Ще внесем отново подписката в АПИ не с 4, а със 79 подписа – елате и ни извадете от парламента за това, че искаме истината! Свободомислието не просто се наказва, а се тъпче, зави днес Корнелия Нинова.
 

"Ще се обърна към всички членове на НС на БСП с предложение да приемем декларация-обръщение към българските институции и граждани в защита на основни човешки права и свободи." Това обяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти преди заседанието на НС на БСП. Тя добави, че президентът е прав като казва, че свободомислието се наказва. "То не само се наказва, а се тъпче. Потъпкват се основни човешки права и свободи, затова, днес ще се обърнем към всички български граждани и ще защитим тези права и свободи", категорична бе Нинова. Тя коментира, че е недопустимо, в правова и демократична държава, бизнесът да поставя условия на депутати- да не изпълняват основните си правомощия - да искат информация и да се борят срещу корупцията. "Знаем, колко сте големи и силни, но има неща, които са по-силни и по-големи от всички нас - Конституцията и основните права на българските граждани", обърна се тя към Камарата на строителите.

 

Нинова заяви, че депутатите нито ще подадат оставки, нито ще спрат да ходят на работа. "Ние ще внесем отново подписката в АПИ, като ще се обърна към цялата група на "БСП за България", да го направим със 79 подписа. Елате и извадете 79 души заради това, че искаме истината и че се борим срещу евентуални корупционни практики. Заставаме всички заедно зад Елена Йончева, Георги Михайлов и колегите, които подписаха искане до АПИ за проверка на строителството на магистрали", каза още лидерът на левицата. Тя добави, че социалистите ще изпратят декларация и до европейските институции.  

 

"Вчера ГЕРБ открито оспориха Конституцията на Република България, като оспориха демократичния характер на служебно правителство, назначено президента", каза още Корнелия Нинова. Тя заяви, че Цветан Цветанов си е позволил да каже, че служебното правителство работи непрозрачно и едва ли не е заплаха за правовия ред в държавата. "Не пипайте основополагащите темели на българската държавност. Знаем, че ви е страх от служебен кабинет на Румен Радев, но това не е основание да оспорвате Конституцията", обърна се тя към ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 14100 |15.08.2018 Проф. Александър Маринов: Идва времето ГЕРБ и Борисов да се измъкват отново от властта . 11| 6058 |05.08.2018 Цветанов язвително към Нинова: Дано гущерът наистина откъсне опашката си . 6| 5642 |08.05.2018 Нинова: Правителството е провал, да си ходи! . 3| 6386 |26.04.2018 Нинова: Управляващите обявиха война на всички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads