Реклама / Ads
57| 9490 |05.09.2014 ПОЛИТИКА

Огнян Минчев: Пази Боже от агенции като Мъди Яна и Кукумявката Харис

.
Във Фейсбук Огнян Минчев реагира остро срещу социологическите изследвания, които бяха оповестени последните дни. В студиото на Нова тв тази сутрин той ги определи като псевдо-социологически. Според него голяма част от тях са манипулативни, които искат да внушат нестабилна ситуация.
 
Техните представители арогантно излизат и приказват глупости. Това е директна злоупотреба с професионален статут, това е фалшив професионален статут, категоричен бе Огнян Минчев.

„Костинброд беше режисиран година преди това с данните на псевдосоциологически агенции и когато избухна скандалът се видя и целта на тази подмяна. Закриването на НЦОИМ беше направено, така че социологическият монопол да лъже безнаказано“, обясни още Минчев.

„Псевдосоциологическият монопол е известен, той се формира около двама наши колеги, които успяха чрез монополизация да подчинят публичното лице на социологията на своите частни политически и пазарни цели и от това страда социологията. Това е директна злоупотреба с професионален статут, това е фалшиф професионален статут“, каза Минчев.

Разликата между истинските и псевдо-агенциите, посочи той, може да се направи като се видят изследванията им преди изборите с резултатите от самите избори.

Вие каните социолози, които не коментират социологически резултати, а лансират политически тези. Те не говорят от свое име, лично, а от името на народа. Това е подмяна, категоричен бе Минчев.

НЦИОМ беше закрит, за да може псевдо-социологическият монопол да лъже безнаказано, допълни Огнян Минчев.

Във Фейсбук профила си Огнян Минчев написа: „Зная, че става дума за пари - псевдо-социологическият монопол около Би Би Йес Йес винаги е разполагал с неограничени ресурси за политически пи-ар." „Репутацията на лъжливото овчарче не пречи на псевдо-социологическия монопол, но може да закопае всяка - дори и най-надутата и високомерна медия."

Поводът, по който вчера написах тази по-ексцентрична бележка на моята страница във Фейсбук е достатъчно ясен. Не искам да правя реклама или антиреклама на никого, каза още  Минчев.

Национални телевизии проявяват рецидивиращ идиотизъм - продължават да рекламират "резултати от социологически изследвания" направени - о, Боже - от "социологическите агенции" Мъди Яна и Кукумявка Харис... Зная, че става дума за пари - псевдо-социологическият монопол около Би Би Йес Йес винаги е разполагал с неограничени ресурси за политически пи-ар, написа вчера в социалната мрежа той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 11036 |22.08.2014 Огнян Минчев: РБ няма сериозно намерение да управлява . 42| 11436 |11.02.2014 Пази, боже! Русите зборувале како древните македонци? . 176| 11962 |31.05.2013 Огнян Минчев и Кольо Колев спорят кой свалил ГЕРБ . 107| 9323 |01.05.2013 О. Минчев: ГЕРБ запазват уникално висока обществена подкрепа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads