Реклама / Ads
28| 7397 |20.01.2014 ПОЛИТИКА

Паси: Партиите ни предлагат политическа дрога

.
Виждам в Реформаторския блок добра перспектива и бих желал НДСВ да е част от него.Докато Бойко Борисов е начело на ГЕРБ, трудно ще се подпише коалиционно споразумение с тях. Това каза в "Лице в лице" бившият външен министър и Атлантик №1 Соломон Паси.
 
От ГЕРБ може да дадат далеч по-качествено ръководство на партията, допълни той.

Задължителното гласуване няма да реши проблемите. Хората го искат, защото искат промяна, каза още Паси. Компютрите в навлизат все повече в политиката. За България важи същото. Партиите в България започнаха да предлагат все повече политическа дрога. Примерите за това са увеличението на пенсиите, минималната работна заплата и редица други. Това са предложения, които решават проблемите за малко и предлагат успокоение за половин час, категоричен беше бившият външен министър.

 Няма избирателна система, която прави чудеса. Електронната демокрация е добре описана в сайта на Атлантическия клуб.Сегашната избирателна система е като Нютоновата физика Две плюс две е равно на четири. Но идва Айнщайновата физика и друга научна мярка. В момента избирателната ситема има нужда от Айнщайнова промяна, която може да се направи с интернет и другите модерни способи.Самата изборна система не е свещена крава, с която да не можем да се разделим.Електроннта демокрация ще спаси човечеството. Така атлантикът коментира въпроса за задължително гласуване на изборите.

Трябва да има лиценз за управление на държавата. Не може пътниците в един самолет, да определят кой ще ръководи полета. Те ще изберат стюардесата, защото е по-хубава от пилота. Управлението на една държава прилича на игра на шах. Целта е да направиш мат на кризата. Един добър шахматист пресмята с няколко хода напред и дори може да жертва дамата си. В политиката не е особено популярно да се жертва дамата. Електронната демокрация ще спаси България. Задължително е електронното гласуване да влезе в българската политическа система, каза още Паси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 8880 |29.10.2013 Соломон Паси: Падение на България е избирането на Борисов за премиер . 45| 11522 |26.06.2012 Какво ни предлагат родените от НДСВ? . 18| 15908 |18.06.2012 БГ-партиите – между шкембе чорбата и Европа . 46| 8227 |09.10.2011 Закон за мафията сменя цвета на партиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads