Реклама / Ads
119| 8124 |30.09.2011 ПОЛИТИКА

Плевнелиев: Тема цигани-българи не интересува хората

.
Росен Плевнелиев
Не съм член на ГЕРБ, не участвам в решенията, аз върша нов тип политика;
 

Много впечатляващи са обиколките из страната, обяви по НТВ кандидат-кметът на ГЕРБ Росен Плевнелиев, който всеки ден се срещал с хиляди хора, а те не се интересували от темата цигани-българи. Искали кандидат-президента да поеме ясен ангажимент дали ще бъде продължена посоката от две години насам; питали за доходи, за земеделие, но само медиите питали за събитията в Катуница.

Предизборно всичко може да се манипулира, но е важно този чисто криминален случай да не се превръща в етнически конфликт, каза Плевнелиев и поиска компетентните органи да следят изкъсо и да взимат решителни мерки.

Ромите няма да се интегрират от днес за утре, но трябва да има икономическа перспектива. Имало вече няколко пилотни проекта, но като президент Плевнелиев щял да работи още за тези перспективи.

Не съм член на ГЕРБ, не участвам в решенията, аз върша нов тип политика - ежедневно да се върши работа в резултат на хората и на обществото, уточни той в отговор на въпроса как ще се реагира на желанието на В. Сидеров "Атака" да получат креслото на министър на вътрешните работи. Безпринципните коалиции не работят, и тройната го показала.

Хората се чувстват дистанцирани от държавата, защото повече от 20 години са отчуждавани от нея, нарушавано е било чувството им за справедливост; президентът отговаря за това моделът в държавата да работи добре; отговаря за модела. Къде са българските служби, попита той. Плевнелиев категорично очаквал задаване на нови приоритети.

Като президент ще следя във всеки град, където има роми, получават ли обучение, професии, обеща Плевнелиев и каза, че няма нищо случайно, че конфликтът е раздухан предизборно, но политиците трябвало да се дистанцират.

За корупционния скандал с т.нар. общински брокери Плевнелиев коментира със смях, че ставало дума за елементарна манипулация. Като повторите хиляда пъти изречението, остава у хората връзката Плевнелиев-скандал, каза той и повтори, че нито бил вземал, нито бил давал и изключително много се гордеел, че е построил един от най-големите инвестиционни проекти, без нито лев. Още 2007 г. съм излязъл и съм казал с интервю "Аз не се подавам". Не ми е искан подкуп, нито директно, нито индиректно, подчерта отново той. Прокуратурата се занимавала със случая, всеки, който имало какво да каже, можел да го направи там; нямало и "приятелски огън". Цветанов даде своите обяснения, не мога да влизам в нещо, което е извън мен, каза Плевнелиев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 179| 9658 |17.03.2011 Б. Борисов: Ако искат хората да чакат, ще довършим проектите, ако не - Станишев чака . 99| 8117 |10.02.2011 Борисов: Зад взрива стоят хората, пребили Огнян Стефанов . 39| 9960 |25.07.2010 Б. Борисов: Сега е Бойково лято, хората се радват; ще има и Бойкова зима! . 27| 10923 |15.09.2009 Е. Дайнов: Първанов сбърка хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads