Реклама / Ads
7| 4755 |12.01.2015 ПОЛИТИКА

Политолог: Драми и караници в парламента през 2015 г.

.
Борис Попиванов
Драматични заседания на Народното събрание през годината очаква политологът Борис Попиванов. Той прогнозира пред БНР, че „много ще се карат и много ще се сдобряват в последния момент“ и посочи, че въпросът е дали в цялото това говорене ще се открие някаква обединяваща линия.
 
Ще наблюдаваме всичко, което е нормално, когато имаме цели 8 формации, всяка от които смята за изключително важно и необходимо да доказва своята идентичност пред другите, да показва на избирателите, че е различна от останалите партньори, коментира още той.

По думите му партньорите в коалицията имат страшно много различия помежду си, но всеки от тях добре съзнава, че разпадането на тази коалиция ще означава провал за тях и техните партии.

“Ето защо, независимо от декларациите на несъгласие, които ще правят, ще се стремят да съхранят коалицията колкото се може повече”, добави той.

Според него е трудно да се каже колко време Патриотичният фронт ще подкрепя управлението.

“Понякога възникват извънредни обстоятелства и нови ситуации, които трудно можем да предвидим, но ако политическият живот тече по този начин, по който в момента – без силна опозиция и без нови политически сили, които да изгряват на хоризонта, съвсем открит е хоризонтът поне до местните избори наесен или дори и след това”, смята той.

Попиванов посочи, че ДПС не е враг на управляващите от ГЕРБ.

“Така беше и при първия мандат на ГЕРБ. Въпросът е, че амбициите на ДПС са по-големи, отколкото бяха 2009-2013-а година. ДПС иска съвсем ясно да покаже и на ГЕРБ, и на българското общество, и на всички, които се интересуват от политика, че стабилно управление в България без нея не може да се случи”, коментира политологът.

Според него ДПС е показала това с кабинета "Орешарски" и с начина, по който е свалила собственото си правителство.

Попиванов смята, че на БСП й трябват още усилия, за да се утвърди като алтернатива на модела на управление в момента.

По думите му "Атака" има нови шансове за възход от нулата. Най-малкото по тази причина, че ако има в момента радикална антисистемна непримирима опозиция в България, това остана само "Атака", аргументира се той.

Според политолога Българският демократичен център е направил "всичко възможно" да се саморазпадне.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5539 |31.12.2014 Политолог: Лидерите плахи и неуверени . 9| 5656 |17.11.2014 Политолог: Не разпад на РБ, а студен мир . 59| 7445 |14.01.2014 Политолог: Станишев успя да отстрани диктатурата на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads