Реклама / Ads
0| 13957 |25.07.2022 ПОЛИТИКА

Политологът П. Чолаков: Да не би някой да е очаквал Христо Иванов да поиска от колегите си два билета за ”Ку-ку бенд”?

.
Петър Чолаков и Димитър Ганев
”Има опасност да бъдат наказани на изборите тези, които се смята, че са допринесли за развалянето на коалицията. Затова всеки иска да влезе в по-конструктивен тон. Възраждане, ГЕРБ и ДПС имат полза от нови избори. Ако някой очаква, че Христо Иванов ще сподели с колегите, че търси два билета за турнето на ”Ку-ку бенд”, трудно ще стане. Разбирам, че от ИТН са скандализирани от репликите на Христо Иванов” заяви политологът Петър Чолаков .
 


По думите му суровата реалност на политиката е много цинична, има много пазарлъци и борба за власт. "При ИТН големият проблем е, че при тях няма средно положение. От най-малкото нещо скачат и са готови да развалят всичко. Трябваше да коментират този запис, представен от "Възраждане" на ГЕРБ. Малко махленска история. От ИТН трябваше да реагират може би по-остро и да кажат, че не са съгласни с думите на Христо Иванов", каза още той пред БНТ.


"Понеже паднаха тежки обвинения върху ДБ заради прословутия им разговор в парламентарната група. Бяхме в консенсус, че шансът да се сформира кабинет с трети мандат, бе минимален. Дали записът е променил нещо, аз съм по-скоро скептичен. Самият Иванов казва, че ще има предсрочни парламентарни избори и дори дава дата 16 октомври", каза той. "Бухалка става жаргон. Христо Иванов говореше за този етикет, че Тошко Йорданов го е изразил... Интересното при този разговор е, че той няма нищо скандално, като си част от накаква кухня. За някои изглежда скандално това, че публиката е чула един разговор в кухнята", уточни Ганев.


И добави, че в четворната коалиция има една сплотяваща линия и много линии, които ги разединяват. Сплотяващата линия е ГЕРБ, ДПС, корупция и т.н. Всичко е с цел да се поддържа линията, даваща легитимност групата да съществува.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 22332 |09.05.2022 Политологът Дмитрий Орешкин: Лукашенко чувства, че Путин мирише на политически труп . 18| 29865 |06.02.2022 Татяна Дончева: Някой дава добри съвети на Гешев. Театрите не са безобидни . 23| 37382 |25.11.2021 Политологът Димитър Ганев: Конфликтите между Радев и Петков започват, когато правителството започне да маха кадри на служебния кабинет . 2| 6759 |15.11.2021 Политологът Петър Чолаков: Най-силният коз на ”Продължаваме промяната” е, че протяга ръце във всички посоки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads