Реклама / Ads
17| 16119 |21.01.2019 ПОЛИТИКА

Радан Кънев: ГЕРБ май усещат, че Бойко ги изоставя, за да се спаси

.
Радан Кънев
Не бях слушал реч на др. Живков, пардон, др. Борисов, 40 мин., без аплодисменти. Дори пред политически “чужда” публика, обикновено се справя. Ясният изказ, простите изречения и селският хумор са универсален код за успех. Това написа на страницата си във Фейсбук зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.
 

Ама този път - не. Може би защото беше не реч, а хленч. А може би Партията ГЕРБ усеща, че Бойко я изоставя, в търсене на лична перспектива и спасение. И на всичкото отгоре - обвинява тях. Партийната машина, която е създал по свой образ и подобие, и която не смее да пръдне без съгласие от Него. А Той им се сърди, че не пърдят достатъчно шумно..., добавя той.

 

Обвинението е взаимно - Той обвинява Партията, Тя - Него. Древно-съветска трагикомедия. “Смъртта на Сталин”, ребята...

 

А всъщност не знаят, защо не се получава. Защо, при безспорните успехи в пълненето и празненето на бюджета, при категорично добра икономическа конюнктура, хората са недоволни, икономиката се задъхва, а администрацията се проваля гръмовно при всеки опит за мъничка промяна, камо ли реформа.

 

А е много просто. Трябва да погледнат в огледалото, заедно, Тя и Той. И ще видят не Пеевски, а една уродлива бюрократична машина, обсебила и четирите власти и съответно - отговорна за всичко, за всяка спънка и грешка, продължава Кънев.

Ще видят любимия си образ на Царя-бащица, който “раздава” на всеки, съответно - е отговорен за всяко лишение и болка, обяснява Кънев.

 

Преди всичко ще видят как това обсебване на цялата власт убива всяка свободна инициатива, убива риска на свободния пазар, убива трудолюбието и амбицията на собствените им назначени чиновници, “страхува” бизнеса и собствениците, обезкуражава лекари и учители, дори да са с по-добри заплати. Защото виждат, че не могат да се развиват, да работят творчески, да помагат.

Така е, др. Борисов.

 

И преди трийсет години пак беше така. Сбъднатата мечта на авторитарния лидер е негово проклятие и негов край, пише още Кънев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6803 |16.01.2019 „Барометър“: ГЕРБ вкарват в ЕП 6 депутати, a БСП – 5 . 7| 5952 |14.01.2019 Радан Кънев: Конфискация без присъда е бюрократичен произвол . 9| 9082 |13.01.2019 ”Алфа рисърч”: Сигурните партии с евродепутати ще са ГЕРБ, БСП и ДПС . 9| 9578 |02.01.2019 Първан Симеонов: ГЕРБ се износва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads