Реклама / Ads
11| 2539 |07.09.2024 ПОЛИТИКА

Радан Кънев: ПП-ДБ има нужда от реформа

.
Радан Кънев
Има нужда от реформа в коалицията на ПП-ДБ, но процесът на взимане на решения във формацията се подобри. Това заяви евродепутатът от ПП-ДБ Радан Кънев пред БТВ.
 

По думите му в момента има нормален за коалицията процес на малко по-трудно, бавно и мъчително взимане на решения и преговори. Дали е достатъчна тази степен на консолидация в коалицията ПП-ДБ е ясно, че демократичните, реформаторски сили трябва да излъчват повече сила, енергия и лидерство, но не е възможно всичко това да се постигне за 3 месеца, посочи Кънев.

 

Според него доверието между ПП-ДБ трябва да се надгражда с месеци и години - нищо не става бързо. След предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври процесът на консолидация в коалицията трябва да продължи и ще доведе до повече единство, смята Радан Кънев.

 

Той смята още, че предизборната кампания ще бъде насочена напред към това, което предстои за България. Първият начин да се върне доверието е да се направи една силна кампания, в която да личи единството между политическите лидери, акцентира Радан Кънев.

 

Той се надява още ПП-ДБ да станат толкова единни в коалицията, за да няма квоти на коалиционен принцип. Цялата коалиция ПП-ДБ идеологически има своите разминавания, като в политическата посока има въпроси, които трябва да изгладят помежду си. Първите стъпки трябва да бъдат на вътрешна консолидация и впоследствие в разговора с ПП трябва да продължи до по-единни политически разговори, призова Радан Кънев.

 

Според него провалът на ПП-ДБ е не от сглобката, а невъзможността за ротация в правителството Денков-Габриел. ГЕРБ също далеч не постигнаха това, което искаха, по думите на евродепутата.

 

Радан Кънев все още не вижда изход от политическата криза, но след изборите трябва да се намери формула за управление. Вярната формула за управление може да решим заедно, след като се видят изборните резултати, каза още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2600 |05.09.2024 Експерти: ЦИК реагира като Пилат Понтийски и „плъзга“ казуса към ВАС . 18| 3049 |04.09.2024 НС отхвърли предложението на "Възраждане" и ИТН за национален референдум за запазване на българския лев /видео/ . 18| 11387 |02.09.2024 Саймън Тисдал, The Guardian: Путин, Тръмп и Нетаняху са жалки пародии на велики мъже . 14| 4618 |01.09.2024 Първан Симеонов: Партиите на прехода залязват, може да дойде нещо много страховито

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads