Реклама / Ads
13| 5260 |18.09.2015 ПОЛИТИКА

Радан Кънев пак плаши с напускане на коалицията

.
Радан Кънев
Лидерът на ДСБ Радан Кънев пак започна да плаши, че ще напусне коалицията. Условието за това е ако има промяна в консенсусния текст на измененията в Конституцията.
 

В НС Кънев поясни, че няма заявка от страна на ГЕРБ, че ще отстъпят от консенсуса и че ще се промени съотношението на квотите във ВСС. За това обаче настояват от партията на Георги Първанов, съобщи Нюз. бг.

 

Според Кънев той винаги имал ултимативен тон щом се отнасяло за тежките преговори за Конституцията. Ако има промяна, той е категоричен:" Това ще е денят, в който аз повече няма да имам нищо общо с това мнозинство".

 

Това можело да се отнася и за партията, и за РБ. Според заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов изказването на лидера на ДСБ било закачка. Нека да обединим усилията си, а не да правим публични популистки изказвания, скастри той Кънев.

 

Цветанов призова за конструктивен диалог. Според него не трябвало да има престрелки пред медиите. Разговорите трябвало да се водят на масата на преговорите.

 

По отношение на спорното разпределение на квотите във ВСС заместник-председателят на ГЕРБ обясни, че се чакало становището на Венецианската комисия.

 

Между първо и второ гласуване становището щяло да е факт и управляващите щели да се съобразят с него.

 

Вълнението на Кънев той си обяснява с предизборната кампания. Може би всеки ще иска да прави някакви закачки и да поставя някакви ултиматуми, които са недопустими в условията и тона, който поставя ГЕРБ, изтъкна Цветанов.

 

Димитър Лазаров, председател на комисията за промяна в Конституцията, каза, че на 23 септември промените влизат в пленарна зала. Ако между първо и второ четене има предложения за промяна на квотите, тези идеи щели да се обсъждат.

 

Защо трябва да преформулираме Конституцията, ядоса се лидерът на червените Михаил Миков. Тя обосновава, тя не е предмет на пазарлък, тя е последователна, тя е с аргументи, всичко останало е безпринципен и неаргументиран натиск за промяна на нашата позиция, категоричен бе той.

 

Никой не  разговарял с левицата за някакви промени, затова и той призова: „Нека не водим разговорите по кьошетата".

 

Депутатът от АБВ Кирил Цочев бе лаконичен, но каза, че политическото ръководство на партията имало решение за промените в Конституцията. Той бе категоричен, че той ще гласува по съвест. Вчера обаче от АБВ заявиха, че няма да подкрепят промените на първо четене.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7779 |02.09.2015 Атанасов: Кунева и Лукарски не щат да приемат, че Радан е лидерът . 14| 5344 |26.08.2015 Кънев: Не съм бил на инструктаж в САЩ . 3| 5911 |29.07.2015 Д. Атанасова: Р. Кънев да ни пусне песен от Америка за провала на референдума . 0| 5487 |23.07.2015 Радан Кънев: От АБВ зависи успеха на съдебната реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads