Реклама / Ads
27| 5610 |18.12.2015 ПОЛИТИКА

Цветанов: При предсрочни избори конфикурацията ще е същата

.
Цветан Цветанов
Не сме имали никакви съмнения, че ще съберем необходимата парламентарна подкрепа за избирането на Екатерина Захариева за нов министър на правосъдието. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.Кабинетът ще изкара пълен 4-годишен мандат, добави той.
 
Убеден съм, че Екатерина Захариева и Христо Иванов могат да си помагат взаимно и да обменят мнения за съдебната реформа. Няма основания да смятаме, че ще спре работата по тази реформа, посочи Цветанов. Той заяви, че думите му, че ГЕРБ няма алтернатива, не звучат авторитарно. Това е истината. И на последните местен вот се видя високия ни резултат. Ако днес има парламентарни избори, конфигурацията няма да е много по-различна и ГЕРБ ще бъде водещата сила, около която ще се сформира следващия кабинет, подчерта Цветанов.

По думите на зам.-председателя на ГЕРБ, опозицията е в правото си винаги да настоява за нови предсрочни избори. Може да се предположи, че в настоящата ситуация се разширява ветрилото на опозиционните действия, но днес се видя, че правителството няма никакъв проблем с осигуряването на парламентарна подкрепа, заяви Цветан Цветанов като добави, че има всички индикации, че кабинетът ще изкара пълен 4-годишен мандат. Попитан дали ще прости на ДСБ за излизането им в опозиция, Цветанов каза, че това зависи от тях. Защото това, което демонстрира председателят на ДСБ, гранични с политически абсурд. Освен че Радан Кънев е съпредседател на ПГ на Реформаторския блок, представители на ДСБ продължават да участват в изпълнителната власт, посочи председателя на ПГ на ГЕРБ.

По повод скандала "Яневагейт" бившият вътрешен министър заяви: "Има определен сценарий, за да може това нещо да се случва точно покрай окончателното приемане на конституционните промени. Има определени кръгове в държавата, които не искат да имат стабилност и прогнозируемост в управлението".

Той отклони въпрос за това дали има вероятност премиерът Бойко Борисов да се кандидатира за президент. За ГЕРБ все още няма тема, свързана с президентските избори, но в други политически партии имаше опити да се открие президентската кампания по един доста нестандартен начин, каза Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5296 |16.12.2015 Цветанов: ГЕРБ не се нуждае от комплексиран партньор . 19| 5322 |10.11.2015 Миков: Изборите са тежко фалшифицирани. Около 90% от протоколите са преправяни . 2| 7967 |05.11.2015 Цветанов: Надали РБ щеше да е в НС, ако изборите бяха парламентарни . 13| 6135 |02.11.2015 Цветанов: РБ ни поиска постове, за да ни подкрепят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads