Реклама / Ads
13| 5276 |16.12.2015 ПОЛИТИКА

Цветанов: ГЕРБ не се нуждае от комплексиран партньор

.
Цветан Цветанов
„ГЕРБ и Реформаторският блок трябва да бъдат силни партньори. ГЕРБ се нужда е от силен партньор и не се нуждае от комплексиран партньор, който да повишава градуса на напрежението”, заяви от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
Цветанов взе думата след като Народното събрание окончателно прие промените в Конституцията. „Дебатът за това каква съдебна реформа ни е нужна трябва да  бъде в парламента с диалог с всички институции и неправителствения сектор”, подчерта той.

 Цветанов благодари на Христо Иванов за всички положени от него усилия за промените в Конституцията. „2015 година ще остане историческа за страната, защото даде ясен знак за политическата воля от всички парламентарни групи за необходимостта от  провеждането на съдебна реформа”, коментира той.

Що се касае до коалиционното споразумение, искам да благодаря на тези, които подкрепиха промените. ГЕРБ се нуждае от силен партньор, а не от комплексиран партньор, който да повишава градуса на управлението. ГЕРБ и РБ трябва да бъдат силни партньори, които заедно с останалата парламентарна подкрепа дават възможност да правим политики, а днес повече от всякога страната ни се нужда от това“, посочи Цветанов.

По думите му, тези законодателни промени ще обединяват, а не разделят парламента.

„Годината даде ясен знак за политическата воля, която беше декларирана от всички парламентарни групи за необходимостта от съдебна реформа. През 2015 г. има промяна на българската Конституция, която дава по-голямата независимост и се внасят поправки, които само преди година-две бяха немислими“, заяви Цветанов. Той благодари на правосъдния министър Христо Иванов и цитира думите му , че подкрепата на най-много партии е необходима за съдебната реформа.

„Днес направихме точно това. Всички парламентарно представени партии изразиха своята принципна позиция. Парламентът е мястото, където може да се изразява принципната позиция , когато се гласуват дадени законодателни промени. Искам да изразя несъгласие с тези, които превръщат парламента в лабораторен експеримент. Когато искаш да гласуваш „за” или „против”, имаш своето право да го направиш, но не да бъдеш част от лабораторни експерименти. Важно е това, което направихме юли месец 2015 г. Искам да благодаря на Реформаторския блок и съпредседателя на ПГ на РБ Радан Кънев, който направи изключително важни стъпки в разговорите си с лидера на ДПС Лютви Местан. Ние можахме да направим 180 гласа, които да подкрепят Конституцията.

Смятам, че това, което постигнахме юли месец, за да можем да внесем тези законодателни промени, ни даде възможност да започнем да работим много по-сериозно“, заяви Цветанов. Той благодари и на ресорната комисия.

„Днес от БСП изразиха своята категорична позиция, но искам да им благодаря, защото те също са част от този процес. С това, което направихме днес, ние даваме ново начало за съдебната реформа, за която всеки говори през годините“, каза Цветанов. По думите му, за ПГ

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4980 |05.12.2015 Миков: Кабинетът „Борисов 2“ повтаря матрицата от предишното управление на ГЕРБ . 8| 6228 |05.11.2015 ГЕРБ и РБ напъват да ни убеждават, че били единни . 2| 7939 |05.11.2015 Цветанов: Надали РБ щеше да е в НС, ако изборите бяха парламентарни . 13| 6118 |02.11.2015 Цветанов: РБ ни поиска постове, за да ни подкрепят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads