Реклама / Ads
0| 25938 |14.03.2022 ПОЛИТИКА

Р. Кънев: Дори и да е примитивен популизъм, поведението на Нинова е заплаха за националната ни сигурност

.
Радан Кънев Източник: БГНЕС
”Вчерашното медийно поведение на българския вицепремиер г-жа Нинова е огромен проблем. Трябва да си дадем сметка - дори и да е примитивен тесногръд популизъм, то е заплаха за националната ни сигурност и утвърждаване на печалния образ на България като ”Троянски кон” и ”слабо звено” в ЕС”. Това пише в профила си във Фейсбук евродепутатът Радан Кънев.
 

През последните дни, режимът на #Путин:

- Обяви събирането на 16 000 "доброволци" от Близкия Изток за завоюването на #Украйна;

- Засили бомбардировките върху цивилни обекти, в т.ч въздушен терор върху градове далеч от фронта и от заявените цели на войната;

- Премина към режим на класическа средновековна обсада на ключови градове;

- Пусна чеченския лидер Кадиров, лично на украинска земя (независимо дали е наистина там), да заплашва с отмъщение и унищожение.

 

Накратко, Кремъл преминава от конвенционална завоевателна война към война на терор срещу населението, към склоняване към подчинение чрез заплаха от изтребление.

 

Този подход не се различава от стратегията на Чингиз хан и наследниците му или от тази на Ислямска Държава. През XXI век за тази стратегия има само една дума - тероризъм.

 

Реакцията на Европа и Западния свят към тази нова стратегия трябва да бъде адекватна на заплахата. И това включва най-малко пълни икономически санкции, включващи газ и петрол, както и пълноценни военни доставки за отбраняващото се население. Тероризмът е най-голямата заплаха на отминалите десетилетия. Упражняван от втората (може би вече третата...) военна сила в света, той е дългосрочна глобална заплаха, която не може да бъде пресрещната с изчакване и снишаване.

 

В целия контекст, вчерашното медийно поведение на българския вицепремиер г-жа Нинова е огромен проблем. Трябва да си дадем сметка - дори и да е примитивен тесногръд популизъм, то е заплаха за националната ни сигурност и утвърждаване на печалния образ на България като "Троянски кон" и "слабо звено" в ЕС.

 

И тук не става дума за стабилността на коалицията и управлението. Във времена на война и неизбежна  икономическа криза, стабилността на управлението е изключително важна. Но стабилно може да е само единно управление. И г-жа Нинова трябва да бъде принудена да не нарушава единството на българската национална позиция и да не бъде фактор за разколебаване на позициите на България в ЕС и НАТО.

 

Радан Кънев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 47703 |27.02.2022 Евгений Кънев: Каква ще е реакцията на българите, ако Путин нахлуе у нас?! . 24| 44413 |01.02.2022 Радан Кънев: Днес трябва да свалим шапка на президента Румен Радев . 23| 25134 |04.01.2022 Из чуждия печат: Дори човек със синя кръв не можа да спаси България . 8| 5790 |29.09.2021 Reuters: Дори при решение на спора с България, РСМ далеч от влизане в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads