Реклама / Ads
25| 11032 |08.11.2021 ПОЛИТИКА

Рашков стана трън в очите на политолога Стойчев. Пречел на прокуратурата, репресирал...

.
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков изглежда е трън в очите и на политолозите, които неотдавна повтаряха опорките на бившите управляващи. Силно възмущение от действията на шефа на силовото ведомство изрази доц. Стойчо Стойчев в ефира на bTV. Според него Рашков се е ”разпищолил” и упражнява репресии.
 

"Това е 100-процентово участие в предизборната битка. Няма по-ясна намеса от страна на българската полиция. В момента тя е поставена под издевателствата на Рашков и си позволява своеволия. Рашков привиква избрани кметове да дават обяснения. Това е политическа репресия по време на предизборна кампания. Разпищолил се е. Ударил си е на масата срамотиите, колкото и да се опитвате да ги скриете. Рашков минава категорично всякакви червени линии", отсече Стойчо Стойчев.

 

През последните месеци, а и особено преди дни силовият министър направи сериозни разкрития за начина, по който е била управлявана държавата през последните години, когато на власт бяха Борисов и ГЕРБ. Последните фрапиращи разкрития са около строителството на АМ "Хемус". Милиони са били раздадени авансово на фиктивни фирми чрез порочната практика за възлагане "ин хаус". Рашков разкри, че са били изнесени милиони в кеш.

 

"Бойко Рашков е активен, но това е защото държавата е абсолютно овладяна след N на брой години управление на ГЕРБ. За да може истината за сакове и кюлчета да излезе наяве. Рашков е участник в политическите процеси в държавата като министър, който има информация и който трябва да я оповести публично, за да може на 14-ти ноември гражданите да направят своя избор - управлявали ли са ни мутри, или не. Стойчо цели да заблуждава. Истината е, че крехката ни демокрация е завладяна. Нужен е министър като Рашков. Досега начело винаги са били лица, които обслужват", посочи категорично Слави Василев.

 

Последният скандал около изборите се завихри около нещо, което бе наречено от Борисов нов "Костинброд" - допълнителни 228 машини, които според ГЕРБ целят опорочаването на изборите. Трябвало е те да бъдат внесени незабелязано в склада на "Сиела Норма". Въпросните 228 устройства не са част от закупените от ЦИК 1600 машини по обществена поръчка, изпълнена от фирмата.

 

Според Слави Василев машините са били поръчани, за да се всее смут, в който участва и самата "Сиела Норма".

 

"Идеята на тези машини е била те да се вкарат в склада, за да може някой да каже, че не се знае какви са. Оставям на вашето въображение кой има интерес от това. Камионът, доставил устройствата, е с допълнителен влекач, в който са се намирали тези 228 машини. По сценарий е трябвало да влязат вътре незабелязано, но съвестният пазач си е свършил работата и алармирал. От там се е разплел чорапът", коментира още Слави Василев.

 

Стойчев обаче определи казаното като конспирация.

 

"Има напрежение в момента и то отклонява фокуса в погрешната посока. Истинската е, че органите на държавата се използват за репресии", посочи още Стойчо Стойчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 27121 |16.08.2021 Калин Янакиев: ”Третият цар” си остана шут . 31| 11960 |13.07.2021 Борисов проплака, имал призовка от Рашков за снемане на сведения /видео/ . 6| 10291 |19.06.2021 Янаки Стоилов: Трябва фактите около разследването срещу Борисов да станат ясни . 50| 21503 |19.05.2021 Служебният премиер Стефан Янев отговаря за случая с Бойко Рашков и бТВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads