Реклама / Ads
219| 17794 |22.06.2011 ПОЛИТИКА

Сензация! Жан Виденов най-желан за президент!

.
Новоучреденото ЛОС готви раздяла с Първановщината и големи изненади на изборите
 
Жан Виденов е най-желан за президент от ляво ориентираните българи. Това показват номинациите на новоучредената формация ЛОС (Леви обединени сили). Разочарованите от Георги Първанов и БСП социалисти, комунисти и работническо-селски кадри искат не просто реабилитация на бившия лидер на БСП и премиер Виденов, а издигането му на поста държавен глава. Той е неопетнен, доказано некорумпиран, чужд на олигархични кръгове и никога не е предавал обикновените хора, категоричен бе Иван Генов, лидер на Нова левица, пред „Торнадо”.

Самият Жан Виденов заявил в тесен приятелски кръг, че България няма шансове, докато в политическото пространство се шири Първановщината. Съратниците му го призовали да излезе в открита битка с Георги Първанов-Гоце и да разкрие всички задкулисни негови интриги още от времето, когато бе свалено правителството „Виденов” след кървавите януарски събития на 1997 г. Не СДС, а кръгове около Първанов бяха в основата на падането на тогавашното социалистическо правителство. Първанов и Николай Добрев, тогава вътрешен министър, разиграха грозен спектакъл по връщане на мандата и се обявиха за герои на гърба на Виденов, когото бяха изолирали в кабинета му на „Дондуков” 1, категорични са учредителите на ЛОС. Те искат реванш, а Първанов „да отива на политическото бунище”.

Местните структури на новоучреденото ляво движение номинирали също така акад. Благовест Сендов, Тихомир Стойчев – спец по вътрешна сигурност, проф. Андрей Пантев, Костадин Паскалев – кмет на Благоевград, и проф. Георги Близнашки. Виденов обаче бил безспорен любимец. Левите издирвали в момента подходяща кандидатура от нежния пол, която да включат в кампанията. Според тях Меглена Кунева била „измамният образ на България в Европа”. Готвели и още големи изненади на предстоящите избори. Иван Генов е категоричен, че кандидатурата на Виденов би объркала доста сметки на т.нар. големи играчи в политиката.


Иван Генов: Искаме ляво без БСП

- Г-н Генов, на 9 юни бе създадено обединението ЛОС – Леви обединени сили. Какви са амбициите на този загадъчен представител на политическата фауна?


- След като в рамките само на 5 месеца партия Българска левица сключи 26 двустранни споразумения, стигнахме и до ЛОС, в което се включиха 10 партии и 6 граждански сдружения - работнически, комунистически, социалистически, патриотични и интернационални субекти. ЛОС-ът е силен и умен представител на фауната. Той ще оздрави лявото пространство.

- Къде е мястото на БСП в този проект?

- Факт е, че конструираме нещо ново без БСП. Тази стъпка е необходима и реалистична. Защото автентичното понятие – левица – трябва да се реабилитира в общественото съзнание. В ръководството на БСП, чрез последните си двама председатели – Първанов и Станишев, натовари тази партия с излишък от десни политики и с дефицит на лява индентичност. Затова идва ЛОС-ът.

- Номинирали сте за стола на „Дондуков” 2 доста известни имена, а появата на Жан Виденов е направо сензация?

- Жан вече надхвърли 50 години. На неговия гръб мнозина изпраха своите биографии и направиха съмнителни кариери. Той има уникален ореол и колкото по-бързо се върне в политиката, толкова повече страната ще спечели. Страната, а не просто някоя партия! Останалите номинирани също са с такива качества, че досегашните президенти само могат да мечтаят за такива. За морала да не говорим.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 115| 9585 |22.06.2011 Мястото на Иван Костов е в БСП? . 40| 9035 |22.06.2011 Г. Кадиев: Как да съм гей, имам три деца, ставам и за президент . 48| 5894 |21.06.2011 Костов: Вот, иницииран от РЗС, не подлежи на обсъждане . 35| 7836 |20.06.2011 Г. Асса: От досието си научих, че съм бил агент на ДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads