Реклама / Ads
100| 8179 |24.04.2011 ПОЛИТИКА

В. Сидеров: Първанов беше по-показван от патриарха; висшият клир се е откъднал от народа

.
Волен Сидеров Източник: източник
Трябва да се напомня на духовните пастири задачата им. Те се смятат за различна каста, те презират миряните.
 

Хората, миряните, се ограждат с едни въжета като добитък в храма „Свети Александър Невски” , каза лидерът на Атака Волен Сидеров в предаването Насреща Люба Кулезич по ТВ7. Не съм сред Вип персоните. В центъра беше президентът, до него беше Димитър Попов и още няколко гавази със слушалки.

В крайна сметка почти нямаше служба. За няколко минути владиците се появиха, изнесоха се навън, като дадоха на атеиста Първанов да запали свещите си. Навън имаше построена сцена, БНТ предаваше оттам. Веднага се затвориха вратите на храма. Това е стар ритуал, при който църковните Божите служители се връщат, почукват и чакат да им се отвори. Вътре обаче никой не обясни нищо. Повечето хора не знаеха какво се случва, а според мен имаше достатъчно време да се изчака миряните също да излязат навън. Вътре беше претъпкано. По едно време започна да мирише на изпърлено от свещите. Хората се лашкаха като овце, докато открият страничните изходи. Близко бяха натъпканите хора да изпаднат в паника, защото не можеха да намерят страничния изход, разказа лидерът на Атака за Великденската служба.

Като излязох, попитах патриарха на кого служи, но не получих отговор. Висшият клир се е откъднал от народа, а те трябва да са духовни пастири. Първанов беше по-показван от патриарха.

Трябва да се напомня на духовните пастири задачата им. Те се смятат за различна каста, те презират миряните. Вярата трябва да се преподава с чувство, разбираемо и да обяснява нещата. Има вече и научни аргументи, че има Бог, това трябва да се обяснява с научни аргументи, каза Сидеров.

Стана един парад на дизайнери и бижутери по време на службата, тези хора се превръщат в олигархия, предупреди Сидеров.

Христофор Събев не е стандартна личност, коментира Сидеров и прибави, че на стълбите преди години са били повечето нестандартни. Подобен тип хора не вършеха работа след 1991 година, трябваха им повече чиновници. Аз не играя роля сега, правя го заради хората.

В църквата не може да се опасват въжета и така да се пази държавният глава, с гавази не можеш да се радваш на християнския празник, заключи лидерът на Атака.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6149 |15.04.2011 Първанов назначи членовете на ЦИК . 55| 6512 |05.04.2011 Волен Сидеров: 10 г. Първанов не направи нищо! . 75| 7940 |04.04.2011 Г. Първанов: Избори 3 в 1, глас и за АЕЦ "Белене" . 18| 11716 |21.03.2011 „Къносания“- поредното петно в мандата на Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads