Реклама / Ads
16| 5768 |17.04.2011 ПОЛИТИКА

Сметки бавят обявяването на кандидат-президентите

.
Кратко описание Източник: източник
Страхът от компромати не може да бъде водещ, умните хора вадят кандидатурите по-рано, за да могат да се изчистят някои неща, други да се преглътнат. Ние нямаме президент, избран без подкрепата на ДПС, това е факт от политическия ни живот.
 

Политическият анализатор Васил Гарнизов и спецът по изборни кампании Нидал Алгафари коментираха предстоящите избори в студиото на Отпечатъци по бТВ.

Алгафари коментира, че политическите сили винаги обявяват кандитатите си в последната минута, защото непрекъснато си правят сметки кой кого ще подкрепи.

Гарнизов обясни, че европейската практика е много различна. Във Франция някои кандидати заявиха намерението си да се кандидатират за изборите през 2012 година. У нас много хора казаха, че ще се кандидатират. Ал. Петров каза, че ще се кандидатира, ако това направи и Б. Борисов. Притеснително е, че още нямаме кандидати, но това е нормално, защото всички очакват решението на Борисов. Ако той е кандидат, изборите ще имат втори тур, прогнозира той.

Алгафари смята, че липсва фигура, за която да кажеш Това е човекът, той ще обедини левите, например. Големите играчи на лявото пространство са поизхабени през последните години.

Страхът от компромати не може да бъде водещ, умните хора вадят кандидатурите по-рано, за да могат да се изчистят някои неща, други да се преглътнат, каза Гарнизов. Според моята естетическа визия, например Данаилов е малко пълничък за президент, но това е моето лично мнение, каза той.

М. Кунева ще е компромисният вариант на тройната коалиция, смята Алгафари.

Гражданските кандидатури се появяват тогава, когато политическите са недостатъчни, смята Гарнизов. Имаме малцинство, което е интегрирано в управлението на страната и което няма да допусне катаклизми. Сега ние чуваме само клюки, обобщи анализаторът и каза, че има ясни знаци за разграничаване на ДПС от Станишев и БСП.

Много отдавна не съществуват лявото и дясното, няма разлика между тях, каза Алгафари. Появяват се личности, които си правят сметки какво могат да постигнат и спечелят.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8974 |09.07.2010 Вицепремиери си разчистили сметки на гърба на Лъчо Иванов . 10| 14449 |20.01.2009 Как се изчисляват сметките за парното при промяната на цените? . 10| 6893 |14.05.2008 Изравнителни или нагласени сметки ще получат софиянци . 4| 6294 |27.03.2008 Защо са толкова големи сметките за парното?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads