Реклама / Ads
3| 4890 |18.09.2016 ПОЛИТИКА

Станишев: Ген. Радев има шансове за добър резултат още на първия тур

.
Сергей Станишен
Генерал Румен Радев има всички шансове да постигне много добър резултат още на първи тур, БСП винаги е постигала добри резултати на президентски избори, прогнозира пред ”Хоризонт” лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, според когото БСП трябва да гони 900 хиляди гласа още на първи тур.
 
България е сред малкото страни, която получи конкретно решение и конкретна помощ от ЕС, сумата не е никак малка. По тази тема с премиера бяхме в координация, отбеляза Станишев след решенията от срещата на върха в Братислава и допълни, че когато въпреки политическите различия по външнополитически въпроси се действа еднопосочно, се постига по-лесно резултат. В Братислава според Станишев е започнал процес по осмисляне на многото кризи, с които се сблъсква ЕС и търсене на изход от тази ситуация.

Оптимизмът изчезна вследствие на политиката след икономическата криза отпреди няколко години и европейските социалисти настояват тази политика да бъде променена, каза Станишев. Според него мигрантският въпрос не засяга толкова пряко бедните региони, защото те се използват като транзитен път и като гара към по-богатите.
Сергей Станишев припомни казаното от Жан-Клод Юнкер, който в речта си за състоянието на съюза изведе и тезата, че Европа днес не е достатъчно социална.
От ПЕС искат увеличаване на евросредствата за младежка заетост от 6 на 20 милиарда евро, настояват образователната програма „Еразъм +“ да бъде разширена и достъпна за всички млади хора и да се въведе Европейски културен чек за всички млади хора в ЕС, по подобие на културния чек в Италия. Четвърта приоритетна линия за социалистите е грижата за децата – достъпни детски градини, образование и хранене, поясни Станишев. Всички тези мерки са обединени в проекта Европейски младежки план.

Победните и триумфални съобщения колко сме добре се разминават с действителността, хората живеят много тежко, заяви още лидерът на ПЕС и изтъкна, че след ясния знак на европейска солидарност и облекчаването на българския бюджет със 160 млн. евро, тези пари могат да се пренасочат към социалната политика.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4039 |16.09.2016 Ген. Радев: Ще пресека монопола на партията-държава, обсебила институциите . 0| 4084 |16.09.2016 Станишев: Европа трябва да подкрепи България за мигрантите . 2| 13588 |16.09.2016 М. Радева: По-тоталитарна атмосфера в България не е имало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads