Реклама / Ads
75| 5497 |05.04.2011 ПОЛИТИКА

Станишев: Само не и ГЕРБер за президент!

.
Сергей Станишев
Сергей Станишев подчерта, че най-голямата национална задача е ГЕРБ да не спечелят президентските избори, а да ги спечели кандидат, издигнат и подкрепен от БСП.
 

Той клони към подкрепа на кандидат за президент, който ще мобилизира максимално членовете и симпатизантите на БСП.Според него обаче това е трудна задача. Лидерът на социалистите очаква кандидат-президентът, който ще подкрепи столетницата, да пребори на балотаж кандидата на ГЕРБ. Според социалистите следващият президент освен всичко друго, трябва да бъде уважаван от европейските институции и с опит в международната сфера.

БСП са готови да управляват страната независимо кога е това. След следващите парламентарни избори социалистите не планират коалиция с ГЕРБ. Станишев подчерта, че ако партията му получи достатъчно подкрепа от избирателите, социалистите са готови на правителство на малцинството. Ако пък не спечелят достатъчно от вота на гражданите, нямат притеснение да бъдат отново опозиция.

Кой гарантира, че ГЕРБ ще влезе в следващия парламент, попита от своя страна Михаил Миков.

Социалистите представиха и управленската си програма в социалната сфера. Ако левицата е на власт, минималната работна заплата ще бъде 50 % от средната заплата за страната. Социалистите обещават още ежегодно осъвременяване на пенсиите, както и окрупняване на държавната администрация. От БСП предлагат Агенцията по заетостта, Агенцията по социално подпомагане и Агенцията за хората с увреждания да бъдат обединени в единна структура.

БСП критикуваха и предложенията на ГЕРБ за национален план за реформи, определен от Сергей Станишев като кух документ.Според него няма как да се осъществи идеята на управляващите за ръст на вътрешното потребление при замразени доходи и обедняване на хората. Само естественият прираст според Станишев може да помогне на ГЕРБ да реализира целта си от 76 % заетост. За постигане на тази цел ГЕРБ разчитат на естествените демографски процеси, подчерта Сергей Станишев и допълни, че кабинетът разчита на това, че в България ще има все по-малко живи хора и само така ще се достигне 76 % заетост.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5123 |03.04.2011 С. Станишев: ГЕРБ тормозят малкия и среден бизнес . 91| 6993 |12.02.2011 С. Станишев: Какъв ред - то стана бардак! . 22| 5890 |15.06.2010 Станишев: В главите на ГЕРБ цари хаос . 34| 5545 |17.04.2010 Станишев: ГЕРБ репетира за местните избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads