Реклама / Ads
0| 3732 |09.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 10 март

.
Президентът отива в Азербайджан; България отбелязва Деня на Холокоста; започва конкурса за най-добра училищна група; откриват Националното търговско изложение Български панаир на модата.
 

 

Президентът Георги Първанов ще направи работно посещение в Република Азербайджан от 10 до 12 март 2008 г. В делегацията, придружаваща президента Георги Първанов, са министърът на благоустройството и регионалното развитие Асен Гагаузов, председателят на Комисията по земеделието и горите в НС Васил Калинов, заместник-министърът на външните работи Евгения Колданова, секретари на президента.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще вземе участие в редовното заседание на Съвета по общи въпроси и външни отношения на външните министри от Европейския съюз.

България отбелязва Деня на Холокоста и на пострадалите от престъпления срещу човечеството и 65 години от спасяването на българските евреи. Националната програма за отбелязване на годишнината на ОЕБ „Шалом” на 10 март предвижда събития в столицата и страната. В София от 11.00 ч. ще бъде направено поклонение пред мемориалната плоча на Димитър Пешев на последния дом, който е обитавал на ул. „Неофит Рилски” №47,– организатори: РОЕ „Шалом” – София и ОЕБ „Шалом”. Час по-късно поклонението ще бъде пред паметната плоча до Народното събраниe. Поклонения ще бъдат извършени и в други градове на страната.

Започва техническа среща и Комитет за наблюдение по програма САПАРД. В срещата ще участват представители на Министерство на земеделието и продоволствието, Държавен фонд Земеделие и Национален фонд – Дирекция в Министерство на финансите, а от страна на ЕК - Кай Мортенсен, началник отдел за предприсъединителна помощ в Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” и г-н Стелианос Ваянос, експерт от същата дирекция.

От 11.00 ч. в Националния пресклуб “София Прес” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще представи на пресконференция условията за кандидатстване с проекти в новите две процедури по Оперативната програма “Административен капацитет” за 2008 г., насочени към структурите на гражданското общество. На пресконференцията представители на “Алфа Рисърч” ще представят данни за потребностите от информация по програмата.

От 11.00 ч в сградата на Българска стопанска камара ще се проведе пресконференция на тема “Задължения на предприятията от нефинансовия сектор на икономиката към 1 януари 2007 г.”. В брифинга ще участват Божидар Данев – председател на БСК, и Камен Колев – зам.-председател на БСК.

От 11 ч. в пресклуб БТА ще се проведе пресконференция, на която агенцията за кредитен рейтинг “Глобал Рейтингс”, Националното сдружение на общините в Република България и Фондацията за реформа в местното самоуправление ще представят анализ на развитието на българските общини през първата година на членството на България в Европейския съюз.

От 12 часа в пресклуба на БТА Coca Cola, D2 и Gravity Co ще дадат пресконференция по повод официалния старт на конкурса за най-добра училищна група.

От 18.00 ч. в Голямата конферентна зала на УНСС ще се проведе церемония във връзка със завършени квалификационни курсове по логистика.

Министър Румен Петков ще връчи на служителите на ОД “Полиция” - Перник ключовете на 9 нови автомобила. Церемонията ще се състои от 12.30 часа пред сградата на областната дирекция.

Народният представител Михаил Миков, председател на парламентарната група на Коалиция за България, ще се срещне с обществеността на Карлово. Срещата започва в 18.00 часа в голямата зала на общината.

Парламентарната група „Българска нова демокрация” и лично народният представител на област Монтана доц. д-р Борислав Великов са поканили кметове, представители на институции, НПО и гражданите на среща- дискусия под надслов „Една година за Монтана в ЕС”. 11 депутати от ПГ на БНД и 200 симпатизанти ще присъстват на освещаването и тържественото откриване на първия в страната офис на БНД. Това ще стане от 16,30 часа. Офисът се намира на ул. „Стефан Караджа” № 4, ет. 3. От 17 до 17,20 часа ще има пресконференция в новооткрития офис.

От 12:00 часа в Заседателната зала на Апелативна прокуратура - Пловдив ще се проведе пресконференция, посветена на годишния й отчет.

От 11.00 ч. в сградата на Областната управа ще проведе заседание на Комисията за борба с корупцията. На заседанието са поканени областният управител и представители на администрацията на областната управа на гр. Пазарджик.

Заместник – кметът Мариян Иванов ще открие традиционното девето издание на Националното търговско изложение Български панаир на модата от 12.00 часа пред зала „Филхармония”. В изложението ще участват на 80 фирми от цялата страна, които ще демонстрират пред гражданите и гостите на Видин своите най-нови продукти и модни колекции.

От 11 часа в сградата на община Антон и в от 13 часа в сградата на община Пирдоп ще се проведе обществено обсъждане на проекта на заповед за обявяване на защитена зона за опазване на дивите птици „Централен Балкан”от екологичната мрежа Натура 2000. Екип от парковата дирекция ще запознае участниците с ограниченията и с видовете за опазване в зоната предвидени в проекта на заповедта.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4486 |06.03.2008 Предстоящо на 7 март . 0| 4771 |05.03.2008 Предстоящо на 6 март . 0| 5455 |04.03.2008 Предстоящо на 5 март . 0| 4182 |03.03.2008 Предстоящо на 4 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads