Реклама / Ads
0| 3472 |30.10.2021 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2021

Ивелина Георгиева: Когато има условия за работа, достъпно и качествено образование, здравеопазване и сигурност, тогава младите ще останат в България

.
Ние сме дясната кандидатура на тези избори, алтернатива на лявото, на тези, които казват, че са десни, но изповядват леви, либерални идеи. Десни сме, защото ясно сме заявили какви ценности ще защитаваме - семейството, културната идентичност, ненамеса на държавата в икономическия живот, категорична намеса на държавата в публичните системи като здравеопазване, образование, обществен ред и сигурност.
 

Това каза в ефира на "Седмицата" по Дарик радио д-р Ивелина Георгиева, кандидат за вицепрезидент издигната от Национално обединение на десницата, с номер 7 на изборите на 14 ноември.


"Изправени сме пред четвърта вълна на коронавируса, по-голяма и по-страшна от предишната. До момента всички световни лидери публично се ваксинираха и призоваха сънародниците си да го направят. В същото време в България още в началото на ваксинационния процес държавният глава каза, че ако реши ще се ваксинира. Видях как ваксинационната кампания замря, ваксинационните центрове стояха празни и ни обясняваха, че има лекарства, болниците са подготвени, че има план. И сега другите държави с над 80% ваксинирано население се връщат към нормалния живот, икономиката им работи, а ние сме пред поредния локдаун. Това ми звучи толкова познато, защото аз си спомням Чернобил. Тогава също ни обясняваха, че няма опасност, но държавните мъже ядяха специална храна", коментира несправянето с коронакризата на сегашните управляващи.


Д-р Георгиева обясни, че е срещу квотите за жени и мъже, защото, според нея, хората или могат или не, и не се нуждаят от специални привилегии.


"Едно от най-важните неща, с които имаме да се справяме е демографската криза и трябва да търсим решенията. Те не минават през даването на средства на хора, които превръщат майчинството в професия. Много е важно да се замислим за качествения показател. Дясната политика е да направим така, че да има условия за работа, достъпно и качествено образование, здравеопазване и сигурност. И тогава младите хора ще остават тук, част от българите, които напуснаха България може да решат да се върнат", добави Георгиева.


"Влязох в тази кампания напълно наясно с правомощията на вицепрезидента и ги намирам за напълно достатъчни. Проблемът на институциите е, че пълномощията не се изпълват със смисъл и не се изпълняват ефективно", заяви Ивелина Георгиева.


"Влизам в тази кампания с личен приоритет и първото нещо, което ще направя е обиколка в страната и ще се срещна не само с максимален брой хора, но с институциите, с лекарите, с лидерите на обществено мнение и ще убедя колкото може повече хора в нуждата от ваксинация. Аз вече започнах да правя това в рамките на нашата предизборна обиколка с Горан Благоев", каза кандидатът за вицепрезидент на Национално обединение на десницата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3373 |30.10.2021 Горан Благоев счита, че с Ивелина Георгиева са на светлинни години от своите конкуренти . 1| 3123 |30.10.2021 Румен Радев и Илияна Йотова към социалисти: Няма да ви предадем! . 1| 3178 |30.10.2021 Румен Радев направи първия ход при откриването на шахматен турнир . 1| 3401 |30.10.2021 Горан Благоев: Искам да обединя българите около нов национален идеал- България, желан дом за всички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads