Реклама / Ads
1| 3155 |04.11.2021 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2021

Радев и Йотова посетиха завод за отпадъци във Варна

.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова посетиха завод за отпадъци във Варна. Заводът обслужва над 500 000 души население от Варненска област, част от общините на Шуменска и Търговищка област.
 

„Над 150 000 тона на годишна база обработен отпадък, като се отделя пластмаса, хартия, стъкло, черни и цветни метали", обясни директорът Емил Дичев. Като най-голямата им гордост изтъкна производство на висококачествен РДФ, който се изгаря в циментовите заводи. „Това, което е заложено в европейските директиви да се постигне през 2035 г., ние вече сме го постигнали. В този регион проблемът с отпадъците е решен", категоричен е Дичев.

 

„Слушали сме много за вашия завод и се радваме, че най-сетне можем да се срещнем и да го видим. Напоследък се говори непрекъснато за трансформация на нашата икономика към кръгова, зелена, екологична. Но всъщност вие го правите", заяви Румен Радев. Според него дейността на завода е в основата на тази трансформация. „То е неразделна част от нея. Искам да ви поздравя за това, че с цялата ваша дейност, правите така, че България да бъде модерна държава. България да извлича всичко възможно от суровините, с които разполага. България да бъде чиста държава, с чиста природа, която ние да завещаем на нашите деца", коментира Радев и подчерта, че това е особено важно за Варна, като град на туризма, който привлича все повече гости от страната и цял свят. „Вашата дейност е ключова, благодаря ви, че в тежката обстановка продължавате да си вършите съвестно тази изключително важна за нашето общество работа", каза още Радев.

 

"Благодаря ви за усилията, които полагате, за да имаме чиста България. С дейността си показвате, че в нашата страна може да се работи модерно и чисто по отношение на отпадъците", обърна се Илияна Йотова към ръководството и работещите в завода. Тя изтъкна, че в България на честния бизнес често се пречи, но с Румен Радев ще продължат да работят за това да има правила и законите да важат за всички.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3282 |04.11.2021 Радев в Добрич: С Илияна Йотова превърнахме президентството в единствения стълб на стабилност и държавност . 0| 3036 |04.11.2021 „Чудната градина” посрещна Радев: Вие сте първият президент, който защити най-онеправданите! . 15| 3539 |04.11.2021 Радев: Зеленият сертификат дава свобода . 1| 2856 |04.11.2021 Москов и Цветанов: Правителството на Радев е готово да заключи държавата, но не и да наруши спокойствието на частните болници и да ги включи в посрещането на кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads