Реклама / Ads
3| 4630 |24.07.2018 СВЯТ

Ердоган към Нетаняху: Израел е най-фашистката и расистка държава в света

.
Реджеп Ердоган
Нападки и взаимни обвинения между турския президент Реджеп Ердоган и израелския премиер Бенямин Нетаняху. Поводът за отправените критики един към друг стана Закона за националния характер на Израел.
 

"Израелският закон, според който само евреите имат право на самоопределение, легитимира потисничеството и показва, че Израел е фашистка и расистка държава", каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от в. „Джерусалем пост“ и БГНЕС.

 

В реч пред депутатите от управляващата Партия на справедливостта и развитието Ердоган заяви, че Израел се е доказала като "терористична държава", като нападала палестинци с танкове и артилерия и духът на Адолф Хитлер отново се е появил сред някои израелски управници.

 

За новия закон в Израел турският президент каза: "Тази мярка показа, без да оставя никакво съмнение, че Израел е най-ционистката, фашистка и расистка държава в света". 

 

Израел отвърна на нападките през социалните мрежи. 

"Турция под управлението на Ердоган се превръща в мрачна диктатура. Израел е ясен привърженик на равенството на всички свои граждани, както до приемането на закона, така и след нето. Ердоган убива сирийци и кюрди и е изпратил в затвора десетки хиляди свои съграждани", написа в Twitter израелският премиер Бенямин Нетаняху.  По този начин той отговори на критиките на турския лидер на приетия на 19 юли от Кнесета Закон за еврейския характер на държавата Израел.

 

Според него нападките на Ердоган срещу Закона за националния характер на Израел само доказват правилността на този важен документ.

 

Припомняме, че Законът за еврейския характер на държавата Израел беше приет на 19 юли. Той закрепя в Конституцията статута на Израел като национална държава на еврейския народ, а също така характера на Израел като еврейска и демократична държава. Йерусалим е столица на Израел, иврит е държавен език – това са част от другите важни моменти в новоприетия закон. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 11094 |16.07.2018 Ердоган мачка турската армия . 1| 3751 |15.07.2018 Ердоган отбелязва две години от опита за преврат . 1| 4495 |23.06.2018 Ердоган: Аз и Путин сме най-опитните политици в ООН . 0| 4643 |22.06.2018 За един ден Ердоган организира 7 митинга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads