Реклама / Ads
0| 5180 |29.12.2010 СВЯТ

Хаос и снежни бури превзеха московските летища

.
Ситуацията на летищата в Москва - Шереметиево и Домодедово, остава сложна. На Шереметиево са отложени 52 полета, а на Домодедово – 11. Над 6500 пътници продължават да чакат своите полети на летищата в руската столица. , съобщава ИТАР-ТАСС.
 

Междувременно руските метеоролози съобщават, че днес в района на Москва се очаква снежна буря, а вятърът ще се усили до 18 метра в секунда.

Над 850 служители на милицията са изпратени на двете летища, за да се грижат за реда и сигурността. Вчера разгневени от дългото чакане пътници на Шереметиево нападнаха служители на “Аерофлот”, а охранителните бяха посъветвани да се движат с цивилни дрехи, за да не провокират агресията на изнервените хора.

Официални представители на Шереметиево и Домодедово уверяват, че работата на летищата вече се нормализира. Заедно с милицията те опровергават появилите се в интернет съобщения за сбивания. Междувременно пътниците продължават да се оплакват от липсата на информация и некомпетентността на персонала, пише вестник „Ведомости”.

Пътниците, които останаха блокирани на двете летища, могат да се обърнат към съда, за да получат компенсации. За създалата се ситуация има двама виновни – летището и конкретната авиокомпания. Адвокати вече подготвят иск за милиони рубли заради забавянето и отлагането на полети на Домодедово и Шереметиево, съобщава руският вестник „Взгляд”. Един от адвокатите посочи, че става дума за консолидиран иск от всички потърпевши. Случаи с подобни искове са много редки в руската практика.

Религиозни организации в Русия започнаха съвместни усилия, за да помогнат на хилядите чакащи пътници, предава РИА Новости. Федерация на еврейската общност в Русия е изпратила камион, натоварен с 1500 бутилки вода, както и вафли за децата. Повечето от помощта е изпратена за семейства с малки деца. Междувременно представители на Руската православна църква заявиха, че в Домодедово ще бъдат изпратени 500 бутилки с вода, 200 пакета кърпи и приблизително 1000 пелени, които са в наличност.

Главният имам на Москва Илдар Аляутдинов заяви, че Руският ислямски мюфтийски съвет ще изпрати повече от 1000 традиционни сладкиши на чакащите пътници. „Ние сме щастливи, че вземаме участие в благотворителната дейност, инициирана от Федерацията на еврейската общност в Русия и Православната църква”, заяви той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6071 |20.12.2010 Сняг в Австралия, хаос на летищата в Европа . 0| 4860 |07.09.2010 Транспортен хаос тресе Европа . 2| 5914 |14.03.2010 Руски танкове превзеха Тбилиси с фалшив репортаж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads