Реклама / Ads
2| 5888 |19.03.2010 СВЯТ

Хомосексуалисти виновни за клането в Сребреница

.
Източник: nes.bg
Американският генерал от запаса Джон Шийън обясни пред Сената, че холандските сини каски се оказали неспособни да спрат клането в Сребреница през 1995 г., заради присъствието на хомосексуалисти в редиците им.
 

В качеството си на бивш служил във военноморските сили на САЩ и командир от НАТО по време на дебат в комисията по въоръжените сили генералът е заявил, че най-голямото кръвопролитие в Европа след края на Втората световна война, е станало по вина на войници гейове в армията, за които е бил информиран от холандските лидери.

След изявлението на Шийън, което е било разпространено в публичното пространство, остро е протестирал холандският посланик във Вашингтон, а официалните представители на Холандия категорично са отхвърлили тези твърдения, предава БиБиСи.

Говорител на холандското министерство на отбраната определя забележката на американския генерал като „пълни глупости."

Припомняме, че близо 8000 мюсюлмански мъже и момчета бяха убити от босненските сръбски сили по време на войната през 90-те години.

Масовото избиране на хора там е идентифицирано като геноцид от Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия и от Международния наказателен съд.

Босненските сръбски власти признаха през 2004 г., че сръбските сили са избили около 8000 мюсюлмани от Сребреница, но осъдиха резолюцията на Европейския парламент с мотива, че възпоминанието трябва да бъде за всички над 100 000 жертви на междуетническата война в Босна и Херцеговина.

Неотдавна президентът на САЩ Барак Обама заяви, че ще сложи край на практиката на негласен отказ за назначаване на гейове на военна служба.

В момента политиката на Пентагона не позволява да се задават въпроси на служителите за сексуалната им ориентация, но отстраняването на военнослужещи, които разкрият, че са хомосексуални, е задължително.

Решението беше взето от Конгреса през 1993 г. като компромис между поддръжниците на забраната гейовете и лесбийките да служат в армията и тези, които искаха да променят това.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6972 |18.03.2010 Европейски компании търгуват с уреди за мъчение . 0| 4661 |18.03.2010 Британските университети с орязани бюджети . 3| 4822 |18.03.2010 Турция заплаши да изсели арменците . 10| 4824 |17.03.2010 Украйна завинаги обърна гръб на НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads