Реклама / Ads
1| 5062 |24.03.2020 СВЯТ

Иноватори в борба с COVID-19: Изобретенията, които помагат

.
Източник: BBC
Светът е завладян от пандемия. Човечеството е изправено пред истинско предизвикателство. COVID-19 принуди всички да променим начина си на живот, да преосмислим приоритетите си, но и да станем по-изобретателни, за да се преборим с болестта.
 

Иноватори измислят всевъзможни технологии, които да улеснят живота ни и дори да ни помогнат в битката с новия коронавирус. След избухването на заразата лекари, учени, дизайнери работят заедно, за да спрат разпространението на COVID-19.

 

Ето и някои от изобретенията:

 

Респираторите са едни от ключовите средства за борба с коронавируса. Те са жизнено необходими за хора в критично състояние, които изпитват дихателни проблеми. Броят им обаче е ограничен и то не само у нас, но и в световен мащаб.

 

Три дни. Толкова според д-р Рис Томас са нужни за създаването на лесно-сглобяем респиратор, който значително да облекчи работата на здравните служители във Великобритания. Медикът е бил “сериозно разтревожен” от недостига на тези уреди и затова заедно с инженери създал машина, която не просто помага на пациентите да дишат, но и прочиства целия въздух в помещението, пишат от BBC.

 

“Много е простичък, мощен и създаден специално за да се бори с COVID-19 в заразена среда. Той няма да замени напълно респираторите, но голяма част от пациентите няма да имат нужда от интензивна грижа, ако са преминали през този апарат в началото”, обяснява лекарят.

 

Министерството на здравеопазването в Уелс вече е дало зелена светлина за масовото производство на тези уреди. 100 от тях се сглобяват всеки ден.

 

Дизайнерската маска, която убива COVID-19

 

Според създателите на предпазното средство то е способно да убие 95% от вирусите. В това число влиза и новият коронавирус, покосил огромна част от населението на планетата.

 

Компанията-производител се надява, че ще успее да произвежда около милион бройки всяка седмица.

 

“Работим над подобни технологии от 2011 година насам. През последните пет седмици успяхме да създадем предпазно средство, което да отговори на пандевичната обстановка подобаващо”, коментира Анна Робъртс.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4092 |23.03.2020 Германия отчита прогрес в борбата с COVID-19 . 9| 24588 |18.03.2020 Медици от Ухан: Европа повтаря китайските грешки в борбата с COVID-19 . 0| 4135 |16.03.2020 Испания със строги мерки за борба с COVID-19. 500 евро глоба за разходки . 0| 4004 |04.03.2020 СЗО предупреждава - ще има недостиг на оборудване за борба с коронавирус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads