Реклама / Ads

5| 4857 |20.03.2020 НОВИНИ

Шефът на ”Уолтопия” с обръщение към правителството във връзка с апаратите за обдишване

.
Ивайло Пенчев
Обръщение от Уолтопия към правителството във връзка със закупуването на респираторни апарати за борбата с COVID-19. Обръщаме към вас във връзка с инициативата ни да закупим колкото се може повече респираторни апарати, обединени с други предприемачи като нас.

Апаратите, с които разполагат болниците в момента са крайно недостатъчни. Това води до опасността лекарите да бъдат изправени пред избора кого да “закачат” и кого да спасят - по-млад или по-възрастен човек, както в Италия например. Ние искаме да се погрижим за живота и здравето на нашите служители и успоредно с това да предоставим на болниците оборудване, с което да помогнат на колкото се може повече хора.

 

Създадохме доста голяма група от предприемачи желаещи да купуваме машини и да ги даряваме.

Намерихме машини, които поръчахме от Китай, но първите ще пристигнат най-рано около 10-ти април. Ситуацията се усложнява с всеки изминат час. Фирмите които имат CE сертификат са изключително търсени от целия свят и респираторните им апарати са свършили навсякъде. Борбата е за всяка машина, за всеки час.
В същото време има производители, които имат количества апарати на склад, но те нямат този CE сертификат. Те могат да доставят.

 

Смятаме, че е разумно в този кризисен период да бъде допусната доставка на такива машини въпреки липсата на сертификат. По-конкретно: ако една такава машина е одобрена за ползване в Китай, да може да се ползва и в България без допълнително сертифициране.


Предлагаме на българското правителство да разреши това веднага, преди някое друго правителство да го е направило и тези машини също да се изчерпат.

Готови сме да съдействаме по всякакъв начин с информация и осъществяване на контакт с производителите.

Ако всеки предприемач успее да купи дори една машина, ще има достатъчно и никога никой няма да остане без въздух в България!

 

Шефът на "Уолтопия" Ивайло Пенчев, ФейсбукРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 1| 3835 |20.03.2020 БНБ пусна в обръщение новата двайсетолевка . 0| 3262 |18.03.2020 85 хил. облекла и 15 хил. маски пристигат от Турция, увери шефът на пожарната . 15| 9543 |17.03.2020 Александровска болница върна дарението на ”Уолтопия” от 222 000 лв . 10| 5507 |18.03.2020 Шефът на ”Уолтопия”: Сега предлагаме 20 апарата, 15 ще са с условие
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ