Реклама / Ads
0| 5239 |26.07.2017 СВЯТ

Конгресът на САЩ прие санкциите срещу Русия, Иран и Северна Корея

.
Камарата на представителите в САЩ прие законопроект за нови санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея, макар че президентът Тръмп беше против.
 
Конгресмените подкрепиха приемането на мярката с 419 гласа „за“ срещу трима „против“, цитира БТА.

Законопроектът срещна силна подкрепа както от страна на съпартийците на Тръмп от Републиканската партия, така и от Демократическата партия. Сега той трябва да бъде приет и от Горната камара на американския Конгрес - Сената, преди да отиде при Президента на Съединените щати, който да го подпише или да му наложи вето.

Зам.-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков смята действията на САЩ за стъпка към ликвидиране на перспективите за нормализация на отношенията с Русия, предаде ТАСС. Според Рябков станалото „не се вмества в рамките на здравия разум“.

 

Заместник-външният министър на Иран Абас Аракчи заяви пред държавните медии, цитирани от Ройтерс, че ако САЩ прокарат закона за санкциите, ислямската република ще предприеме ответни действия. Той оцени санкциите на Конгреса като „очевидно враждебен акт срещу Ислямска република Иран“.

 

Северна Корея заплаши да нанесе ядрен удар „в сърцето на САЩ“, ако Вашингтон се опита да смени режима ѝ. Това съобщи агенция Йонхап, като цитира севернокорейската агенция КЦТА, предаде ДПА. „Ако САЩ дръзнат да проявят и най-малък признак, че се опитват да свалят върховното ни ръководство, ще нанесем безпощаден удар в сърцето на САЩ с могъщия си ядрен чук“, заяви говорител на външното министерство в Пхенян.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5367 |25.07.2017 Вашингтон гласува санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея . 0| 5132 |24.07.2017 107 души са арестувани при акция на Европол срещу трафика на хора . 0| 5518 |20.07.2017 Хиляди поляци протестираха пак срещу съдебната реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads