Реклама / Ads
2| 4872 |02.04.2018 СВЯТ

Лавров: Отравянето на Скрипал би могло да е изгодно на британците

.
Отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал би могло да бъде изгодно на британските тайни служби и британското правителство. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров приз Ройтерс, цитирана от БГНЕС.
 
„Ултимативните искания на Великобритания към Русия по случая Скрипал са несериозни, недостойни и неприемливи“, каза той. Лавров е категоричен, че Русия няма мотив за отравянето на бившия агент на ГРУ, както и че не е имало претенции към него след размяната му.

Той заяви, че Русия няма никакво отношение към отравянето на Скрипал и неговата дъщеря Юлия с нервнопаралитичния газ „Новичок“, което се случи на 4 март в британския град Солсбъри, но има интерес от установяването на истината. „Ние сме изключително заинтересовани, повече от всекиго другиго от това да се установи истината, да се узнае истината за съдбата на нашите граждани“, каза Лавров.

В същото време, той се надява, че бившият полковник от ГРУ ще излезе от комата. „Надявам се, че Сергей Скрипал също ще последва примера на своята дъщеря Юлия /която по-рано излезе от комата – бел.ред./, съдейки по това, че те двамата по едно и също време са били засегнати от инцидента“, добави Лавров.

За изгонването на дипломатите Въпросът, колко далеч могат да стигнат взаимните гонения на дипломати, зависи не от Русия. Западът трябва да спре. Това заяви руският външен министър. „Колко далеч можем да стигнем всички ние, зависи не от нас. В дипломацията има принцип на взаимността, той не е отменян от никого. Този принцип ще се прилага последователно“, отбеляза Лавров. „Не искаме да задълбаваме в детски игри, но за момента нашите партньори правят точно това“, каза той. САЩ, Канада и не всички страни-членки на ЕС изгониха около 150 дипломати от своите страни, в отговор на това Москва предприе миналата седмица реципрочни мерки. Сред държавите, които не изгониха руски дипломати, са Австрия, Гърция, Словакия и България. /ТАСС
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6582 |01.04.2018 Русия пита Великобритания и Франция за ”Скрипал” . 0| 6334 |29.03.2018 Русия обвини Великобритания, че няма достъп до Скрипал . 1| 6658 |23.03.2018 Лавров: Русия не вижда факти в обвиненията за Скрипал . 0| 5928 |19.03.2018 Проверяват колата, с която Юлия Скрипал е пътувала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads