Реклама / Ads
3| 5768 |07.05.2020 СВЯТ

Мистерия: Убиха лекар, който бил на крачка от ”голямо откритие”, свързано с COVID-19

.
проф. Бинг Лу Източник: Университетът в Питсбърг
37-годишен професор от Университета в Питсбърг е бил на път да направи “важни открития” относно COVID-19. В събота обаче е бил намерен мъртъв в дома си, а смъртта му доведе и до появата на редица спекулации.
 

Според разследващите проф. Бинг Лу е бил убит след лична разпра с интимен партньор. Към момента според властите няма доказателства, че смъртта му е свързана с научната му дейност около пандемията и здравната криза. Потребители в мрежата обаче смятат, че това е било покушение.

 

Лу е бил намерен с няколко огнестрелни рани - във врата, гламата и торса. Извършителят на убийството е 46-годишният софтуерен инженер Хао Гу. След престъплението, Гу се е самоубил в автомобила си, информират от полицията в Питсбърг.

 

Колегите на проф. Лу го описват като завиден изследовател, който бил напът да направи огромно откритие, което щяло да помогне в борбата с COVID-19.

 

В социалните мрежи в Китай потребители твърдят, че може би експертът е разбрал, че вирусът всъщност произхожда от САЩ, а не от Китай, както упорито твърди администрацията на държавния грава Доналд Тръмп.

 

Припомняме, че в момента тече огромен дебат около възникването на коронавируса, а САЩ упорито се стреми да хвърли всички обвинения върху азиатската държава. Медии, близки до държавната администрация, които са известни със своята услужливост към Тръмп, дори разпространиха информация за мистериозен доклад, изработен от 5 западни тайни служби, които доказват китайския произход на коронавируса. По-късно от службите заявиха, че не са запознати с наличието на подобен документ.

 

Потребители в Weibo - социалната мрежа в Китай, твърдят, че случая с мъртвия професор изглежда особено подозрително, а случайностите са “твърде много”. В медия, близка до държавната информационна агенция в Китай също публикува някои спекулации около смъртта на проф. Лу.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4400 |26.03.2020 Убиха екстремист, планирал атентат в американска болница . 1| 4449 |04.02.2020 Четирима стрелци убиха 9 души в зала за видеоигри в западно Мексико . 1| 5086 |27.01.2020 Мистерия: Катастрофиралият в Афганистан самолет - пътнически или военен? . 1| 4270 |23.11.2019 Убиха трима полицаи при атентат в Колумбия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads