Реклама / Ads
4| 5180 |07.09.2012 СВЯТ

Обама влиза в президентската битка; иска 2-ри мандат

.
Барак Обама
1 млн. нови работни места в сферата на производството до края на 2016 г., обеща в речта си пред делегатите на конгреса на демократите в Шарлът, Северна Каролина президентът на САЩ Барак Обама.
 


На форума той официално прие да се бори за втори мандат. Борбата с икономическата криза бе основен акцент в речта на президента.

Сред основните му целите му ще е до края на 2014 г. да удвои обема на американския износ, до 2020 г. да съкрати двойно вноса на петрол и в близките десет години да съкрати бюджетния дефицит с повече от 4 млрд. долара за 10 години. Освен това обеща двойно съкращение на темповете на ръст на таксите за образование.
 

Ще направя всичко възможно, за да върна предишното икономическо състояние на страната, казал Обама, но предупредил, че, за да се изпълнят целите му ще изиска време и смелост, пише „Индипендънт”.

„Няма да се преструвам, че пътят, който ви предлагам, е бърз или лесен. Никога не съм го правил. Вие не ме избрахте, за да ви кажа това, което искате да чуете. Вие ме избрахте, за да ви кажа истината. А истината е, че ще отнеме повече от няколко години, за да разрешим предизвикателствата, които са градени пред нас с десетилетия. Това ще изиска общи усилия, споделена отговорност и смелостта, упоритото експериментиране, които преследваше Франклин Рузвелт по време на единствената криза, по-лоша от тази”, заяви Обама. Като основни приоритети в политиката си той посочи енергетиката, образованието, националната сигурност и дефицита.

 

В словото си Обама заяви, че неговият съперник от Републиканската партия Мит Ромни е направил груба грешка, като е нарекъл Русия „враг номер едно”, предаде BBC. „Моят опонент и неговият партньор (кандидатът за вицепрезидент Пол Райън) са новаци във външната политика, но ние видяхме и чухме, че те искат да ни върнат назад в епохата на грубите нападки и грешки, които са стрували толкова скъпо на САЩ. Времето на Студената война отмина”, посочи американският президент.
 

Кандидатурата на Барак Обама беше издигната от бившия президент на САЩ Бил Клинтън. Делегации от всички 50 щата на страната я одобриха в спортния комплекс „Тайм-Уорнър кейбъл арена”. Президентските избори в САЩ наближават - те са на 6 ноември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6139 |29.08.2012 Предотвратиха атентат срещу Обама . 14| 7729 |19.07.2012 Барак Обама: Ще накажем терористите, убивали в Бургас! . 0| 7067 |19.06.2012 Путин и Обама заедно с призив срещу сирийското насилие . 8| 6380 |17.06.2012 Гърция влиза в нови премеждия след изборите за парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads