Реклама / Ads
1| 5136 |12.02.2010 СВЯТ

Осъдиха полски политик за сексуален тормоз

.
Анджей Лепер ще лежи в затвора заради секс скандал
Бившият полски вицепремиер Анджей Лепер ще влезе в затвора за повече от две години. Той е признат за виновен, че е искал сексуални услуги от жени, за да ги назначи на работа в неговата партия.
 

Скандалът избухва през декември 2006 г., когато Анета Кравчик, член на "Самоотбрана", разказа пред полския вестник "Газета Виборча", че през 2001-а Лепер и неговият съпартиец Лижвински поискали от нея сексуални услуги, за да я назначат на работа в регионален клон на партията.

По онова време тя била безработна и трябвало да издържа двете си деца. Поради тези и/или други неназовани причина, Кравчик приела "неприличното предложение" и продължила да предоставя сексуални услуги на партийните лидери до 2006-а, за да не си "ритне" трудовата книжка. След нейните разкрития в публичното пространство се появиха още подобни твърдения от други жени. Явно окуражени от смелостта на Кравчик, те също отправиха подобни обвинения към своите партийни лидери.

В отговор Анджей Лепер побърза да заяви, че Кравчик изобщо не е работила за партията, че целият процес срещу него е измислен и ще обжалва съдебното решение. Кравчик обаче стигна и по-далеч и дори заяви, че Станислав Лижвински е баща на най-малкото й дете – твърдението, което впоследствие бе оборено чрез ДНК експертиза.

Анджей Лепер заемаше поста вицепремиер и министър на земеделието през 2006 и 2007 г. През 2007 г. той бе отстранен от правителството заради подозрения в корупция. А сега бившият полски вицепремиер ще отиде в затвора за 2 години и 3 месеца. Съпартиецът му Станислав Лижвински пък ще лежи пет години за изнасилване и сексуална злоупотреба - също над жени от националистката аграрна партия, известна с шумните си протести.

През 2004 г. партията "Самоотбрана" се прочу с ярко изразените анти-ЕС настроения - твърдо се противопостави на влизането на Полша в ЕС, организира и шумни протести срещу продажбата на полска земя на чужденци.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4851 |12.02.2010 Евродепутати похарчили милиони неправомерно . 2| 9543 |12.02.2010 Македония става №1 в програмите на ЕС . 0| 4818 |12.02.2010 Известна е датата за срещата Обама-Далай лама . 1| 9385 |11.02.2010 Влизането в еврозоната – мисия невъзможна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads