Реклама / Ads
1| 4778 |28.06.2016 СВЯТ

Путин и Ердоган разговарят по телефона утре за първи път от 7 месеца

.
Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган
уският и турският президенти Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган ще разговарят по телефона утре за първи 7 месеца, след като беше свален руския бомбардировач над Сирия съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Според него отношенията между Русия и Турция няма да се възстановят толкова бързо, защото ще трябва време за тяхната нормализация.
 

Въпроса за срещата между министрите на външните работи на Русия и Турция Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу, която трябва да се проведе по време на срещата на външните министри от черноморския регион, свързана с края на руското председателство на ЧИС е все още в процес на подготовка. Това заяви на брифинга си официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова. Тя се въздържа да направи по-сериозен коментар за посланието на турския президент Реджеп Тайип Ердоган до руския му колега Владимир Путин, в което Анкара поднесе вчера своите извинения за сваления руски бомбардировач над северозападна Сирия в края на Ноември 2015 година. Тя окачестви акта на Анкара като крачка в правилна посока, съобщи БНР.

 

Кремъл направи сходна оценка, определяйки я като важна крачка към нормализирането на отношенията между Москва и Анкара.  Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, разсейвайки спекулации, че Ердоган не се е извинявал пред Путин, заяви, че в писмото дословно пишело извинение. Той  прогнозира, че ще трябва известно време за нормализирането на отошенията между двете съседни държави.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4787 |22.06.2016 Путин: Русия ще отговори на агресивните действия на НАТО . 0| 4492 |13.06.2016 Германски депутат от турски произход поиска забрана за Ердоган да влиза в Германия . 0| 5031 |06.06.2016 Ердоган заминава за погребението на Мохамед Али

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads