Реклама / Ads
0| 5107 |13.11.2019 СВЯТ

EU Reporter: Турция започна да връща обратно бойци на ИДИЛ в Европа

.
В понеделник, Турция започна да връща обратно бойци на ИДИЛ в Европа, както обеща миналата седмица. Европа трябва да поеме отговорност за своите бойци от ИДИЛ. Американският президент Тръмп е прав за това.
 

Както турският министър на вътрешните работи каза миналата седмица, Турция не е хотел за чуждестранни терористи. Европейските джихадисти са проблем на Европа.


Това, което е интересно обаче, е, че Турция освобождава бойци на ИДИЛ от региона. Но не и когато става въпрос за европейските джихадисти.


С последното си действие, Турция иска да накаже Европа. Ердоган знае, че това е нещото, от което Европа се бои най-много. Не е приоритет за Ердоган да съди бойци на Ислямска Държава. Но да ядоса европейците, да, това вече е друга история.


Това развитие ни напомня, че Западна Европа има голям проблем. Доказателствата от военни зони най-вероятно няма да издържат в съда, което означава, че в някои случаи властите ще трябва да пускат на свобода бойци на ИДИЛ, които все още имат европейско гражданство. Това е кошмар за Европа.


Също така, това трябва да напомни на френския президент Макрон, че Франция, не Босна, е най-голямата джихадистка сила в Европа. Макрон нарече Босна джихадистка бомба в това нещастно интервю за Икономист, но всъщност Франция е истинският проблем. Няма друга европейска държава с толкова много джихадисти в Близкия Изток.


В понеделник, гръцки боец на ИДИЛ, чието гражданство вече е било отнето, не беше допуснат да влезе обратно в Гърция. Ще виждаме това доста често през следващите седмици. Ситуацията ще повдигне правни въпроси за лица без гражданство, което прави връщането на бойци на ИДИЛ също така и въпрос на правата на човека.


Ивета Чернева, автор/съ-автор на четири книги в сферата на сигурността, човешките права и международните отношения

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4702 |09.11.2019 Турция стряска, връща джихадистки бойци на Европа . 0| 4502 |02.11.2019 Сюлейман Сойлу:Турция ще изпрати затворниците от ”Ислямска държава” в родните им страни . 2| 4782 |31.10.2019 ЕС дава на Турция 663 милиона евро помощ за бежанците . 0| 3952 |28.10.2019 В Турция задържаха 20 заподозрени, свързани с ИДИЛ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads