Реклама / Ads
3| 3523 |12.09.2024 СВЯТ

Руското настъпление край Курск буксува

.
Край Курск
Руската армия може да разчита на сравнително опитни в битки части за провеждане на щурмови операции в Курска област, въпреки че не е ясно колко ефективни ще бъдат тези операции, тъй като тези части са били силно деградирани и възстановявани многократно, като 155-та военноморска пехотна бригада, съобщава ISW.
 

Също така не е ясно дали руските сили разполагат с достатъчно сили, необходими за пълното отблъскване на украинските сили, или за защита срещу украински контраатаки от Курска област. Руското военно командване вероятно е разположило само елементи от военните части.

 

Руските сили може да възнамеряват временно да разделят украинския издатък в Курска област, преди да започнат по-организирани и добре оборудвани усилия за изтласкване на украинските сили от руска територия. В момента руските сили провеждат контраатаки по западния край на украинската издатина в Курска област, в район, който до голяма степен се състои от полета и малки населени места. Руските сили може да работят за установяване на по-благоприятни в тактическо отношение позиции по време на тези първоначални контраатаки, преди да започнат по-широка контранастъпателна операция срещу украинските сили, действащи североизточно от Коренево и близо до Суджа.

 

Руските сили може да възнамеряват да напреднат към международната граница югоизточно от Снагост, за да усложнят съществуващите украински логистични маршрути и позиции за огнева поддръжка по-близо до международната граница, преди да започнат по-мащабна контранастъпателна операция.

 

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Лами пристигнаха в Киев на 11 септември. Те повториха подкрепата си за Украйна, но не изясниха настоящата политика на Запада относно способността на Украйна да нанася удари по военни обекти в Русия с оръжия, предоставени от Запада.

 

Украинският премиер Денис Шмигал се срещна с Лами на 11 септември и подчерта, че Украйна все още чака разрешение от Обединеното кралство да използва предоставени от Обединеното кралство оръжия с голям обсег за удари по военни обекти в Русия.

 

Байдън заяви на 10 септември, че администрацията му "разработва това", когато беше попитан за потенциални планове за премахване на ограниченията на САЩ върху използването на оръжия с голям обсег на действие от Украйна в Русия.

Китай продължава да рекламира своя алтернативен мирен план за войната в Украйна. Министърът на външните работи Ван И се срещна със секретаря на Съвета за сигурност на Русия Сергей Шойгу в Санкт Петербург на 11 септември. Пекин ще продължи да насърчава собствената си визия за прекратяване на войната на Русия в Украйна и ще се стреми да убеди други страни да подкрепят мира в КНР план.

 

По време на срещата Шойгу потвърди подкрепата на Русия за съвместния мирен план между КНР и Бразилия.

 

Представители на КНР рутинно рекламират мирния план между КНР и Бразилия и позволяват на руските служители да се представят като желаещи да преговарят с Украйна добросъвестно, въпреки последователните изявления на Кремъл, които директно отхвърлят преговорите или по друг начин показват, че Русия ще преговаря само при условия, които означават пълна капитулация на Украйна.

 

Турският президент Реджеп Ердоган повтори подкрепата си за Украйна на 11 септември. Ердоган изнесе виртуална реч на Четвъртата среща на върха на Международната платформа за Крим на 11 септември, в която подчертава подкрепата си за териториалния суверенитет, независимост и автономия на Украйна. Той заяви, че Крим трябва да бъде върнат на Украйна съгласно международното право.

 

Двама анонимни американски служители заявиха пред CNN на 11 септември, че администрацията на президента Джо Байдън не е променила позицията си - забрана украинските сили да използват осигурени от САЩ ракети ATACMS за нанасяне на удари в Русия. Забраната е факт, въпреки редовните призиви на

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2228 |11.09.2024 Великобритания премахва зимната надбавка за гориво за най-бедните пенсионери . 7| 3446 |11.09.2024 Wall Street Journal: Западът тласка Украйна към „План Б“ във войната с Русия . 1| 3212 |10.09.2024 Кои страни от ЕС затягат контрола по границите си и защо? . 4| 2626 |10.09.2024 Ден преди дебата: Харис и Тръмп с почти равен резултат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads