Реклама / Ads
0| 4245 |11.03.2020 СВЯТ

Сърбия затвори границите си, Гърция пусна кепенците на всички училища

.
Сърбия е затворила границите си във вторник за посетители от тези страни, които до момента са най-сериозно засегнати от короновирусната инфекция.
 

От Белград са заявили, че решението им е продиктувано с цел да бъде ограничено разпространението на китайския вирус, допълва Новини. бг. Временната забрана за влизане на територията на Сърбия важи за посетители от Италия, Китай, Южна Корея, Иран и Швейцария. От правителството не уточниха кога се очаква забраната да бъде премахната.

 

По последни данни в западната ни съседка петима души са дали положителна проба за коронавирус, един от които е китайски гражданин, информира Ройтерс.

 

Като част от мерките срещу разпространението на коронавируса Гърция затвори за две седмици всички учебни заведения. Родителите са в отпуск.

В страната има 90 потвърдени случая, пояснява БНР. Все още не могат да се прогнозират загубите в сферата на туризма. Родителите на деца под 15 годишна възраст получават платен отпуск за дните, в които са затворени учебните заведения.

Прекратени са и всички публични изяви. Прокуратурата разследва лица, които не спазват указанията за карантина.

 

Нерешен остава въпросът с църкви и манастири, които са отворени и на литургия се събират хиляди вярващи. Въвеждат се извънредни мерки в помощ на фирмите, които търпят загуби от разпространението на вируса.

 

Отпуска се гратисен период за няколко месеца за изплащане на данъци и задължения към държавата, както на фирми, така и от частни лица. Все още не могат да се предвидят загубите в туризма. Първи "жертви" са хотелите в Атина и Солун.

 

Туристическите агенции непрекъснато получават откази на резервации до май месец.

На остров Санторини, предпочитана дестинация за китайски туристи, предлагат вече намалени цени на  пакети за летния сезон. Хотелиерите настояват да се отмени данък нощувка на туристите за тази година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5427 |28.02.2020 Гърция затвори КПП с Турция заради струпване на мигранти . 0| 3659 |24.02.2020 Пясъчна буря затвори летищата на Канарските острови . 6| 4136 |04.01.2020 Банките в Ливан затвориха заради липса на ликвидност . 4| 6016 |09.12.2019 Сърбия трета по брой танкове в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads