Реклама / Ads
1| 4778 |04.09.2018 СВЯТ

Шеф от Белия дом: Тръмп си е загубил ума

.
Шефът на сътрудниците в Белия дом Джон Кели в разговор с колеги наричал президента Доналд Тръмп ”идиот”, а също така казвал, че си е загубил ума. Това пише в новата си книга ветеранът на американската журналистика Боб Удуърд.
 

Тя ще излезе на пазара в САЩ на 11 септември и е със заглавие „Страх. Тръмп в Белия дом“.

 

Според Удуърд Кели често излизал от кожата си по време на работа и казвал на служители, че президентът си е загубил ума.

 

„Той е идиот. Безполезно е да го убеждаваш в каквото и да е, той е откачил. Ние сме в града на безумието. Даже не зная защо всички ние още сме тук. Това е най-лошата работа, която някога съм имал“, казал Кели при разговор с малка група свои колеги, цитира НТ.

 

На 29 юли 2017 г. Тръмп назначи заемащия тогава поста министър на националната сигурност Джон Кели на мястото на Рейнс Прибъс за шеф на своя кабинет.

 

При един случай Тръмп разпитвал Съвета за национална сигурност на 19 януари за това защо Съединените щати поддържат толкова скъпо военно присъствие на Корейския полуостров.

 

"Правим това, за да предотвратим Трета световна война", казал министърът на отбраната Джим Матис.

 

След тази среща, според Удуърд, Матис казал на колегите си, че Тръмп има разбирането на ученик от "пети или шести клас", т.е. на дете на 10-11 години.

 

Гари Кон, който беше главният икономически съветник на Белия дом, стигнал чак до там миналата година, че откраднал заповед от бюрото на Тръмп, която, ако президентът подпишел, щяла да отмени търговското споразумение между САЩ и Южна Корея.

 

А през април 2017 г., след като Башар Асад атакува цивилни граждани с химическо оръжие, съобщава Уудуърд, Тръмп настоявал Матис да убие Асад.

 

"Да го убием, да влезем. Да убием много от тези шибаняци", каза Тръмп пред шефа на Пентагона.

 

Матис се съгласил да предприеме действия, но след като оставил телефона, казал на помощник, че Съединените щати ще предприемат "по-премерени" стъпки срещу Сирия - което в крайна сметка се реализира като наказателна въздушна операция.

 

Боб Удуърд не посочва откъде има тази деликатна информация, но е известно, че ветеранът на американската журналистика има много контакти със запознати с нещата в Белия дом.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3935 |31.08.2018 Тръмп заплаши да извади САЩ от Световната търговска организация . 1| 3886 |28.08.2018 Тръмп призна, че уважава покойния вече сенатор Джон Маккейн . 2| 4127 |25.08.2018 Тръмп реже 200 млн. долара помощ за палестинците . 1| 4040 |22.08.2018 Ръководителя на предизборната кампания на Тръмп е признат за виновен за данъчни афери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads