Реклама / Ads
1| 3991 |03.12.2018 СВЯТ

Шварценегер: Тръмп е луд

.
Арнолд Шварценегер
Актьорът и екоактивист Арнолд Шварценегер заяви, че САЩ все още са в Парижкото споразумение за борба с глобалното затопляне въпреки решението на федералното правителство да изтегли страната от споразумението, предаде БТА, позовавайки се на АП.
 

"Америка е повече от само Вашингтон или един лидер", заяви бившият губернатор на Калифорния пред лидерите, събрали се за в климатичната конференция в полския град Катовице. Шварценегер нарече президента Доналд Тръмп "мешуге" - "луд" на идиш, за решението му да се изтегли от Парижкото споразумение и настоя, че документът от 2015 г. има широка подкрепа на местно и щатско равнище в САЩ.

 

"На следващата среща за климата догодина доведете тези местни лидери тук, за да участват в голяма конференция като тази, за да могат да разговарят пряко с вас. Ако направите това, аз Ви обещавам: ще се върна! (I'll be back)", каза Шварценегер пред делегатите.

 

Известният британски естественик и популярен тв водещ сър Дейвид Атънбъро заяви, че човешката цивилизация може да се разпадне, ако световната общност не вземе мерки за ограничаване на климатичните промени. "В момента сме изправени пред създадено от човека бедствие с глобални измерения, най-голямата заплаха за нас от хилядолетия. Ако не вземем мерки, разпадането на цивилизациите ни и измирането на голяма част от природния свят се задават на хоризонта", добави 92-годишният Атънбъро.

 

Полският президент Анджей Дуда заяви, че страната му, която е енергийно зависима от въглищата, не възнамерява да се откаже изцяло от това изкопаемо гориво, с което разполага в големи количества. "Няма планове да се откажем изцяло от въглищата", а запасите на Полша ще стигнат за още 200 години. Въглищата са стратегическото изкопаемо гориво на Полша, което гарантира енергийната ѝ сигурност и суверенитет и ще е трудно да не го ползваме", заяви Дуда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4130 |28.11.2018 Тръмп иска да откаже среща с Путин заради Керченския пролив . 0| 3934 |22.11.2018 Тръмп: Жестокият свят е виновен за смъртта на Хашоги . 5| 3857 |12.11.2018 Тръмп се закани повече да не плаща за сигурността на Европа . 1| 4006 |08.11.2018 Тръмп няма да присъства на парижкия форум за мир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads