Реклама / Ads
1| 5587 |23.01.2013 СВЯТ

Снеха подозренията от американския ген. Алън в извънбрачна връзка

.
От командващия на международните сили в Афганистан, американския генерал Джон Алън бяха снети подозренията в извънбрачна връзка, след като генералният инспекторат на Пентагона проведе служебно разследване, съобщи Асошиейтед прес.
 

Това вероятно ще доведе до подновяване на номинацията му за върховен главнокомандващ на обединените въоръжени сили на НАТО в Европа и шеф на Европейското командване на американските въоръжени сили, посочва агенцията.

Генерал Алън се оказа въвлечен в скандала, който доведе миналата година до оставката на тогавашния директор на ЦРУ генерал Дейвид Петреъс. Както се разбра, Алън активно си кореспондирал по електронната поща с една от жените в основата на скандала - 37-годишната "светска лъвица" Джил Кели, жителка на Тампа, щата Флорида, която го познавала, докато Алън служел в Централното командване на въоръжените сили на САЩ между 2008 и 2011 г.

След оплакване на Кели във ФБР, че е получила писма със заплахи от 40-годишната биографка на генерал Петреъс Пола Бродуел, се стигна до разкрития за извънбрачна връзка на Петреъс, който бе принуден да подаде оставка. В хода на разследването бе замесено и името на генерал Алън, след като се разбра за разменените между него и Кели стотици електронни писма.

Генералният инспекторат на Пентагона обаче е констатирал, че всички подозрения за неподобаващо поведение на военачалника са неоснователни и че той не е нарушил с нищо устава. Това вероятно ще позволи в скоро време да бъде подновен процесът на придвижване на кандидатурата на генерал Алън за утвърждаване от Сената, пише БТА.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5612 |04.11.2012 Уволнения в американския ВМС заради пиянски запои в Русия . 0| 4930 |03.11.2010 Републиканци заливат американския конгрес . 7| 5741 |26.12.2009 Ал Авлаки заповядал атентата в американския самолет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads