Реклама / Ads
6| 5625 |19.03.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

8 кв. м е нормативът за едно плажно място

.
12 кв. м е за плажове с площ над 100 хил. кв. м. Това е записано в утвърдената от правителство методика за определяне размера на минималната наемна цена при отдаване под наем на морските плажове. ощ над 100 хил. кв. м.
 

8 кв. м е нормативът за едно плажно място, а 12 кв. м е за плажове с площ над 100 хил. кв. м. Това е записано в утвърдената от правителство методика за определяне размера на минималната наемна цена при отдаване под наем на морските плажове. Целта е справедливо разпределение на икономическа изгода от отдаването под наем на морския плаж върху наемателя и наемодателя, информира Дарик радио.
Годишната наемна цена, при която се сключва договорът за наем за съответния плаж, ще е предложената цена от участника в търга, класиран на първо място. Базата за изчисляване на минималната наемна цена отразява размера на икономическата изгода, която наемателят ще получи от предоставените му права и се формира въз основа на определения минимален приход на плажно място и обстоятелствата, свързани с природно-климатичните дадености, местоположението и площта на плажа, състоянието и мащабите на изградената туристическа инфраструктура. Базата за изчисляване на първоначалната годишна наемна цена ще се формира от определения брой плажни места и базовия приход за плажно място.

plajna_ivica.jpg  снимки Вяра Йовева

Базовият приход за плажно място ще се определя въз основа на базата на минималния приход на плажно място и стойностите на корекционните коефициенти, отразяващи природно-климатичните характеристики на морския плаж и местоположението му спрямо общата инфраструктура на бреговата ивица и изградената туристическа инфраструктура. Базовият приход за плажно място през 2008 г. е от 150 лв. до 1312 лв. за отделните морски плажове. За всяка година от срока на договора стойността ще се индексира с отчетената от Националния статистически институт годишна инфлация за годината, предхождаща плащането на наемната цена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5255 |19.03.2009 Созопол чества Деня на Тракия . 2| 4945 |19.03.2009 Харчим средно по 144 лева за пътуване в страната и 705 - в чужбина . 1| 5233 |19.03.2009 Холдинг Пътища купува мажоритарен дял от АВБ 2004 . 7| 5217 |18.03.2009 В Бургас започна подписка срещу високите лихви на банките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads