Реклама / Ads
1| 5289 |12.09.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

България е на 18 място по бързина и качество на интернет услугите

.
България е на 18 място по бързина и качество на интернет услугите сред общо 42 страни от цял свят. Изследването е фокусирано върху Европа, Северна Америка, Бразилия, Русия, Индия и Китай.
 

То е проведено от екип изследователи и студенти от Saïd Business School към Университета в Оксфорд и Университета в Овиедо, и е спонсорирано от Сиско, съобщава сайтът Money.bg. Най-качественият интернет се предлага в Япония. От европейските страни отличници в това отношение са Швеция и Холандия. На четвърто място е Латвия, единствената източно европейска страна с толкова добри позиции в това проучване.

Русия заема 17 място по ниво на високоскоростен интернет, следвана от България. В изследването са използвани близо 8 милиона резултата от реални тестове, направени от хора от цял свят. Няколко различни параметри са водещи за изчисленията на качеството на високоскоростните връзки за всяка страна.

След изчисленията става ясно, че основните компоненти, които влияят на връзката са латентността (забавянето), свръхнатоварване на мрежата, и загубата на пакети. "Чрез използването на актуални тестове за качеството на високоскоростния интернет, изследователският екип ни дава свеж поглед над това какво точно използват потребителите по света и дали са готови да посрещнат бъдещите приложения. - казва Фернандо Жил, управляващ директор на Internet Business Solution Group в Сиско. „До момента напредъкът на отделните държави се измерваше основно с проникването на широколентовия интернет, но днес вече знаем, че това не е достатъчен показател.

Това проучване дава възможност на ключовите субекти, отговорни за качеството на интернет услугите - правителствата, телекомите, кабелните оператори, доставчиците като Сиско и потребителите - да разберат по-добре важността на качествената високоскоростна интернет връзка. Без нея ние няма да можем да се възползваме в пълна степен от преимуществата на следващата степен на продуктивност, комуникации и забавления, които могат да бъдат реализирани чрез Интернет", обясни Фернандо Жил. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 11965 |25.08.2008 България е в Топ 10 на туристическите дестинации в Източна Европа . 0| 6271 |28.07.2008 България е сред 10-те най-етични туристически дестинации за 2008 . 0| 12064 |19.07.2008 Велинград – СПА-столицата на България. Девиз: Кабагайда . 3| 5252 |11.07.2008 Наредихме се на 39-то място по брой туристи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads