Реклама / Ads
1| 5295 |01.11.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

България 5-та в Топ 10 на туристическите дестинации

.
България е сред 10-те топ туристически дестинации за 2011 г. на световноизвестния издател на туристически справочници "Лоунли планет" (Lonely Planet), които се издават от БиБиСи, закупил австралийската издателска къща през 2007.
 

Страната ни е на 5-то място в най-новата класация на издателството, която представя 10-те страни, които туристите трябва да посетят догодина.

Преди България в класацията на туристическия справочник се нареждат Албания, Бразилия, Кабо Верде и Панама. След нас са Вануату, Италия, Танзания, Сирия и Япония.

За тези, които гледат внимателно, България винаги е имала своя чар, отбелязва изданието - в най-големите й градове, в заснежените планински върхове и ски-писти, по плажовете, покрити със златист пясък, и древните пристанищни градове по крайбрежието на Черно море. През годините обаче славата на страната бе позасенчена от по-известните й съседи. Сега обаче нещата се променят, посочва "Лоунли планет".

Страната вече гордо е част от Европейския съюз на 21-ви век и получава по-голямо внимание, а и самочувствие. Ски-курортите са дестинация за европейците, които търсят по-евтина алтернатива, по крайбрежието на Черно море все още могат да се намерят незастроени местенца, а чудесната винарска индустрия процъфтява, заключава справочникът.

България попада за пръв път в тази класация, но страната ни е включвана в други класации на "Лоунли планет". През юни беше поставена на второ място в топ 5 на алтернативните забележителности за пътуване и беше представена като „България срещу всяка друга европейска страна".

При представянето тогава на страната ни в сайта на "Лоунли планет" пише: Има ли заговор за скриване на изкушенията на България от останалата част на света? Помислете само: древните черноморски курорти Несебър и Созопол със своите руини и плажове, драматичната история на Велико Търново със своя хълм Царевец и запазените останки от разрушени дворци, идиличния подбалкански град Копривщица. Чували ли сте за тях? Ако не сте, идете и ги вижте."

Само за страната ни "Лоунли планет" e издала повече от 10 справочника.

Пътеводителите „Самотна планета" са най-добрите и най-бързите гидове за всяка страна по света. Първият пътеводител "Евтино пътуване през Азия" излиза през 1974 г. Днес Lonely Planet е най-голямото издателство за туристически книги в света.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5219 |01.11.2010 България бави газовата връзка с Румъния, губи милиони . 2| 6095 |23.10.2010 България и Русия подписаха за "Южен поток" . 1| 6321 |15.10.2010 Русия и България ускоряват "Южен поток" . 18| 12494 |05.10.2010 На пазар в Германия и в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads