Реклама / Ads
1| 8128 |25.04.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Инвестират 2 млн. лв. в ремонт на почивни бази на централната власт

.
През следващите 3 години ще бъдат направени основни ремонти на бази за представителни и социални нужди на централната държавна администрация. Сред тях са резиденция "Бояна, хотел "Тунела" в Евксиноград и Пампорово.
 
Около 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в ремонт на няколко почивни бази, стопанисвани от Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР). Това съобщи Илия Белитов, директор на дирекция “Административно-правно обслужване и човешки ресурси" към министерството, предаде БГНЕС.
В рамките на следващите 3 години ще бъдат направени основни и текущи ремонти на няколко бази за представителни и социални нужди на централната държавна администрация. Сред тях са резиденция "Бояна, хотел "Тунела" в Евксиноград и Пампорово.
rezidencia.jpg В Евксиноград ще работим основно върху известния хотел "Тунела". Ще бъде извършен ремонт на фасадата с частичен ремонт на дограма. Самият хотел не е паметник на културата, но е проектиран в стила на двореца и дограмата му е дървена с дървени капаци, които имаме намерение да възстановим, каза Белитов.
Миналата година подменихме частично дограмата на единия корпус, в края на лятото бихме продължили с останалата част на станцията в Пампорово при наличие на достатъчно средства. Планират се ремонтни дейности и в конферентната зала в резиденция "Бояна" и ремонт на още един хотелски етаж, допълни Белитов.
В сградата на МДААР на ул. “Сердика” 6, която е паметник на културата, миналата година е сменена дограмата и сега ще бъде довършена подмяната на топлоизолацията. По този начин бихме получили правото да кандидатстваме за сeртифициране за определен клас "Енергийна ефективност”, каза Белитов.
Той коментира, че всички сгради се нуждаят от ремонти, защото едва от миналата година са започнали инвестиции в тези бази.
По-рано днес бяха отворени офертите на компаниите, които ще вземат участие в обявената от МДААР поръчка. Това са: „Елитстрой 2005” ООД, „ЕКСА” АД и консорциум „БКК – Тераком”.
При оценяването на офертите 60% тежест има предлаганата цена, 20% –срок на изпълнение, 20% – опит и репутация на участника, съобщават от министерството. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9166 |25.04.2008 22 български изби участват в изложението "Винотур" във Варна . 0| 5339 |24.04.2008 8000 туристи очаква Албена по празниците . 0| 5488 |23.04.2008 В Сандански чакат над 10 хил. чужденци за Великден . 4| 13177 |23.04.2008 Къде да отдъхнем по празниците?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads